Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Ingyen utazhatnak a diákok

Pintér-Papp Eszter | 2021.04.15.

Az általános iskolák részleges újranyitására tekintettel a vonat- és autóbusz-közlekedésben április 19-étől visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend – olvasható a Volánbusz Zrt. mai közleményében, mely szerint a helyközi autóbusz-közlekedésben hétfőtől alapvetően, bizonyos területi kivételekkel visszaáll az iskolai időszaki menetrend, és – a megrendelő önkormányzatok döntésétől függően – a helyi járatok többsége is a tanítási napokon érvényben lévő menetrend szerint közlekedik. 

A járványhelyzet miatt bevezetett online oktatási időszak alatt több vasútvonalon is módosult a menetrend, április 19-től azonban itt is visszaáll az eredeti menetrend, valamennyi vonat a megszokott rendben közlekedik.

Mint olvasható, az alsó tagozatos diákok a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk, vagy az azt helyettesítő, QR-kóddal ellátott igazolásuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben. Az áprilisi havi és az április II. félhavi helyközi tanulóbérletek, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességű 30 napos helyközi tanulóbérletek árát kezelési költség felszámítása nélkül térítik vissza a társaságok, amennyiben az erre vonatkozó igényt legkésőbb április 26-ig benyújtják.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: