Ismét gyermekzsivajtól hangosak a köznevelési intézmények

679
Fotó: Babos Petra

A mai naptól ismét látogathatják az oktatási-nevelési intézményeket az óvodások és az általános iskolák alsó tagozatosai. A felsősök számára maradt a digitális oktatás, ők a középiskolásokkal egy időben, május 10-én mehetnek újra iskolába.

A köznevelési intézmények előtt ismét megnövekedett a forgalom, az óvodák és az iskolák gyermekzsivajtól hangosak. Ma reggel hírportálunk a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolánál, a Tarczy Lajos Általános Iskolánál és a Nátuskerti Óvodánál járt, s kérdezte meg a szülőket, hogy fogadták, hogy ismét vihetik a gyermeküket az intézményekbe.

Némethné Bodó Nóra szerint jobb, ha a diákok jelenléti oktatásban vehetnek részt.

– Nagyon örülök, hogy az alsósok ismét járhatnak iskolába. Kislányom, Rebeka második osztályos, s már ő is várta, hogy újra találkozhasson az osztálytársaival, tanítóival. Férjemmel mindketten dolgozunk, így nagy könnyebbség, hogy járhat a gyermekünk iskolába. Nekem megengedték az elmúlt időszakban, hogy otthonról dolgozzak, én tanultam Rebekával. Tapasztalataim szerint a gyermek, ha személyesen ott van az órán, jobban megérti a tananyagot, mint ahogy a szülő magyarázza – mondta Némethné Bodó Nóra.

Molnárné Hegyi Hajnalka is örült, hogy újra jöhetnek az iskolába.

– Nem volt könnyű az elmúlt több mint egy hónap, nehéz volt otthon tanulni. Mi egy percig sem gondolkodtunk, hogy hozzuk-e a gyermeket ma reggel, egyértelmű volt, hogy igen. Úgy érzem, teljesen máshogy magyaráztam a gyermekemnek a tananyagot, mint ahogy a tanár néni tette volna. Egyszóval, vártuk már az iskolát – fűzte hozzá Molnárné Hegyi Andrea.

– Nagyon örülök, hogy jöhettünk ma reggel iskolába. Nehéz és könnyebb időszak is akadt az elmúlt egy hónap során. Máté harmadikos, s már ő is izgatottan várta a ma reggelt, hogy ismét találkozhasson az osztálytársakkal, barátokkal és a tanítókkal – tudtuk meg Szalókyné Nagy Anitától.

Szekérné Vági Tímea elmondta, egyetlen percig sem hezitáltak azon, hogy ma hozzák-e a gyermeküket iskolába.

– Tapasztalatom szerint az elmúlt egy hónapban sokkal gördülékenyebben ment az online oktatás, mint tavaly. Úgy gondolom, sokkal több online órát tartottak a pedagógusok, ám a diákoknak az iskolában, a szülőknek pedig a munkahelyükön a helyük, s ez így van rendjén – mondta el Szekérné Vági Tímea, aki hozzáfűzte, reméli, hamarosan javul az időjárás és több időt tölthetnek a diákok az udvaron, a friss levegőn.

Szakály Mónika óvodás kisfiát, Zsombort vitte az óvodába.

– Március 8. óta nem járt Zsombi  óvodába. Mivel nagycsoportos a kisfiam, úgy döntöttem, hogy fontos a közösség, az, hogy találkozzanak egymással a kicsik. Nyári szünetben mindig megoldottuk Zsombi felügyeletét, most sem okozott ez gondot. Kisfiamnak hiányoztak az ovis társak, az óvó nénik, úgyhogy ő is örült, hogy ismét jöhet az oviba – mondta Szakály Mónika, aki kiemelte, továbbra is ügyelnek a higiéniás szabályok betartására.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!