Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Idén sem lesz városi ballagás

Huszár Hajnal | 2021.04.19.

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő rendelkezések határozzák meg az idei városi programok sorsát – ezt már az év elején kijelentette Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. A helyzet azóta sem változott, sok még a bizonytalanság, hogy a nyári rendezvények megtarthatók lesznek-e, az azonban biztos, hogy több forgatókönyvvel is készülnek a következő hónapokra. Mint ahogy az is biztos, hogy a városi ballagás idén is elmarad. Ez utóbbit dr. Áldozó Tamás polgármester közölte megkeresésünkre.

– A mai tudásunk alapján kizárt, hogy a városi ballagást meg tudjuk rendezni. Reménykedjünk abban, hogy ez a forgatókönyv változhat, de sok okunk nincs az optimizmusra – mondta, emlékeztetve arra, hogy immár harmadik éve marad el a végzősök városi köszöntése. Mint ismert, 2018 tavaszára készült el a Várdomb megújítása, így az akkori ballagás volt a premierje a korábbinál sokkal szebb és korszerűbb nézőtérnek és mobil színpadnak az Esterházy-kastély főhomlokzata előtti területen. 2019-ben aztán a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a ballagó diákok közös köszöntése, a múlt évben pedig már a koronavírus-járvány nem tette lehetővé, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező ünnepi programot megtartsák a szabadtéri színpadon. Az idei évben változatlanul a járványhelyzet határozza meg életünket, ünnepeinket és ma szinte lehetetlennek látszik, hogy május 1-jére ez megváltozzon.

– Nagyon szomorú ez, hiszen három generáció hagyja el úgy a város középiskoláit, hogy nem lehetett részese ennek a hagyományos pápai diákünnepnek – tette hozzá a városvezető.

A többi városi programmal kapcsolatban egyelőre még minden lehet, a legvalószínűbb az, ha meg is lehet tartani a nagyrendezvényeket, más formában kell tervezni, mint azt megszokhattuk. Boros Katalin ügyvezető, elmondta, a járvány mutatóinak ismerete és az oltás gyorsasága határozza meg, miben gondolkodhatnak.

– Úgy tervezzük, hogy akár már játékfesztivál is lehet az idén. Lehet, hogy nem abban a méretben, mint azt a pápaiak megszokták, de ha lesz arra mód, hogy kisebb formában, vagy több helyszínre elosztva és az akkor aktuális létszámkorlátoknak megfelelve meg tudjuk szervezni, akkor szeretnénk megtartani a Pápai Játékfesztivált, a borfesztivállal kapcsolatban pedig már azt tervezzük, hogy a megszokott formában rendezzük meg – közölte érdeklődésünkre, kiemelve, mindkét rendezvény esetében úgy kötik a szerződéseket a fellépőkkel, közreműködőkkel, hogy azok akkor élnek, ha abban az időpontban engedélyezik a jogszabályok az ezer fő feletti programok megtartását. Mindez azt jelenti, hogy a szervezők alaposan átgondolva, minden lehetőségre felkészülve készítik elő a rendezvényeket. Ez a játékfesztivál esetében nagyobb kihívást jelent, hiszen, ha május végétől szabadul az ország a járvány fogságából, akkor most még párhuzamosan több forgatókönyvvel kell dolgozniuk.

– Azt mindenki gondolhatja, hogy két hét alatt ekkora rendezvényt nem lehet összeállítani, így most készülünk egy kisebb és egy nagyobb rendezvényre és bízunk abban, hogy legalább az egyiket meg tudjuk majd tartani – tájékoztatott. A szintén hagyományos városrészi napokkal kapcsolatban sem született még végleges döntés, a Platán arra készül, hogy ezeket is megtartják, ha lehetségessé válik, de készülnek arra is, hogy a megszokottól esetleg eltérő időpontra ütemezik a közösségi eseményeket.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: