Kérés a tarczys szülőkhöz

304
Fotó: Pintér Ádám

A mai napon az alsó tagozatosok számára ismét megkezdődött a jelenléti oktatás, ami az általános iskolák környékén a reggeli és a délutáni időszakokban a gépjárműforgalom megnövekedését is jelenti. Különösen nagy problémát okozhat ez a Tarczy Lajos Általános Iskola környékén, ahol a rendelkezésre álló parkolóhelyek számát csökkenti a kórházi oltópontra érkezők számára fenntartott parkolószakasz.

Venczel Csaba intézményvezető ezért azt kéri a szülőktől, hogy reggelente ne az iskolaajtóig vigyék a gyermekeket autóval, mert komoly fennakadást okozhatnak az adott esetben szabálytalanul, az úttesten percekig várakozó autók. A hátsó bejáratnál sem egyszerűbb a közlekedés, hiszen azt az útszakaszt a Nátuskerti Óvodába érkezők is használják. 

– Azt kértem a szülőktől, hogy a gyermekek az utca egy távolabbi pontján, vagy a környező utcák szabad parkolóhelyeinél szálljanak ki az autóból, ahonnan már gyalog is biztonságosan besétálhatnak az iskolába. Mivel ez adott esetben a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe, azoknak a diákoknak a távolmaradását, akik a távolabbi parkolás miatt az első tanítási óráról maximum 15 percet késnek, nem tekintem igazolatlannak – mondta az intézményvezető.    

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!