Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Olimpiai bajnok is érkezik a hétvégi pápai dobóversenyre (Cikkünket frissítettük)

Haraszti Gábor | 2021.04.20.

Április 24-én a Téglagyári úti Sportcentrumban a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Pápai Atlétikai Club (PAC) közösen rendezi meg a VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyét, mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz.

A sportcentrum első hivatalos sporteseményén fiú, lány, férfi és női kategóriában összesen tíz – három diszkosz- és hét kalapácsvető – versenyszámot rendeznek. A jelenleg is zajló sajtótájékoztatón részt vesz dr. Áldozó Tamás polgármester, Rádi Róbert, a PAC elnöke, Varga Patrik, a PAC edzője, Füredi Dániel, ifjúsági magyar bajnok, a PAC válogatott kalapácsvetője, Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója, valamint Pásztor Bence, a VEDAC ifjúsági világbajnok kalapácsvetője.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője miután gratulált az elkészült létesítményhez elmondta, pályájuk felújítása miatt rendezik meg Pápán az évadnyitót, ahol a teljes utánpótlásmezőny dobókörbe lép.

– A pápai és veszprémi klub évtizedek óta jó kapcsolatot ápol egymással, ezért nem is volt kérdés, hogy egy ilyen színvonalas versenyt ilyen minőségi körülmények között rendezzünk meg – fogalmazott az ügyvezető. – Szinte a teljes hazai utánpótlásmezőny képviselteti magát a megmérettetésen, 100 nevezés érkezett, itt lesz többek között Pars Krisztián, London olimpiai bajnoka, Pásztor Bence és Gyurátz Réka, ifjúsági világbajnokok.

– A Pápai Atlétikai Club életében meghatározó esemény lesz a szombati verseny – vette át a szót Rádi Róbert, a PAC elnöke. – A két klub között nagyon jó a kapcsolat, jó példa erre, hogy a korábbi Kis Károly Emlékversenyeknek a VEDAC adott otthont, de a Balaton-bajnokságokon is indítottunk közös csapatot. Úgy gondolom, büszkék lehetünk arra, hogy mi lehetünk a házigazdák, bízom benne, hogy az egyesület létszámában és eredményében olyan produktumot tud majd felmutatni, ami visszaigazolja azt, hogy érdemes volt a pályát megépíteni.

Dr. Áldozó Tamás üdvözölte, hogy a két egyesület ilyen jól tud együttműködni, mint mondta ez arra is jó, hogy olyan szakmai tapasztalatokat vegyenek át, melyek a pápai klubot el tudják indítani egy még eredményesebb egyesületi működés útján. Varga Patrik, a PAC edzője arról szólt, hogy az előkészületek zavartalanul haladnak, azt sajnálja, hogy a pandémia miatt nézők nem lehetnek jelen a versenyen. Füredi Dániel örömét fejezte ki, hogy végre Pápán léphet dobókörbe, célja pedig az, hogy egyéni csúcsot dobjon. Pásztor Bence, ifjúsági világbajnok kalapácsvető úgy fogalmazott, különleges érzés, hogy ők avathatják fel a pályát és reméli, hogy olyan eredmények születnek majd, melyek méltó emléket állítanak Kis Károlynak. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: