Pápai sikerek az országos fuvolaversenyen

741

A X. Jenei Zoltán fuvolaversenyen az első korcsoportban Mógor Dorka első, míg az ötödikben Márkus Luca hatodik helyezést ért el nemrégiben. Hetyeiné Lugosi Johanna felkészítő tanári különdíjban, Németh-Vékes Erzsébet pedig korrepetitori különdíjban részesült.

Hetyeiné Lugosi Johanna felkészítő tanár kérdésünkre elmondta, az országos fuvolaversenyen két növendékét, Mógor Dorkát és Márkus Lucát díjazták.

– Az online versenyre videófelvételeket kellett készíteni. A nehézséget az adta, hogy a növendékeknek négy darabot kellett önállóan eljátszaniuk, s a felvételt megszakítás nélkül elkészíteniük. Ez hatalmas koncentrációt igényelt a versenyzőktől. A döntőbe közel hatvan növendék került be. Dorka három éve fuvolázik, ez volt a második versenye, a szombathelyi Sistrum zenei versenyen korábban Nívódíjat kapott. Luca nyolc éve fuvolázik. Számos versenyen szerepelt már, amelyeken különböző, szép sikereket ért el. Rendkívül büszke vagyok mindkettőjükre, hiszen ez óriási teljesítmény volt tőlük. Köszönet illeti a családokat is, akik mindenben segítették a felkészülésünket. Emellett köszönjük Varga Andrásnak a döntő felvételeinek elkészítéséhez nyújtott segítségét – mondta Hetyeiné Lugosi Johanna.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!