Szavazzunk a pápai körforgalomra!

893
Fotó: Babos Petra

Mint ahogy arról hírt adtunk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdetett az Év körforgalma címmel. Pápáról a 83. számú – 834. számú főutak csomópontjában épült körforgalomra lehet szavazni, ahol a MiG-21-es emlékmű található.

A pályázat kapcsán Sindler Péter mérnökségvezető elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület együtt hirdette meg az Év körforgalma pályázatot, melyre április 15-ig várták a javaslatokat a tervezőktől és az üzemeltetőktől.

– Veszprém megyéből egyértelműen a pápai körforgalmat javasoltuk. A szakmai zsűri tíz helyszínt választott ki, ezek között ott van a pápai is. Úgy gondoljuk, hogy ez a körforgalom látványos és biztonságos. A körforgalom közepére 2019-ben egy MiG-21-es repülőgépet helyeztek el. Tavaly a burkolat teljes felújítását és a szigetek újrafestését is elvégeztük itt. Ez a körforgalom egyszerű, de annál jobban kezelhető. Nagy mérete miatt a körgyűrű szélessége 9 méter, az épített sziget pedig 36 méter átmérőjű, amiből 2-2 méter a járható rész – tudtuk meg Sindler Pétertől, aki hozzátette, a beérkezett javaslatok közül a forgalombiztonsági és látványossági szempontok alapján választották ki a legjobbat.

Bakó István, a Városgondnokság intézményvezetője elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a város vezetősége megegyezett abban, hogy a karbantartási, kertészeti munkákat a Városgondnokság végzi a körfogalomnál.

– Kéthetente egy fűgyűjtős fűnyíróval nyírjuk itt a füvet. A nyesedéket zsákokba rakjuk és elszállítjuk. A körforgalomban korábban levendula volt, ezt visszaültettük, geotextíliával takartuk le a területet, majd mulccsal lefedtük, a város többi pontjához hasonlóan.  Ezáltal lényegesen kevesebb karbantartást igényel a terület – tudtuk meg Bakó Istvántól.

Dr. Áldozó Tamás polgármester arra buzdítja a pápaiakat, szavazzanak körforgalmunkra.

– Ha sokan vesznek részt a szavazáson, az egyfajta elismerés mindenkinek, aki ebben a munkában részt vett, a kivitelezőtől a munkát finanszírozó városig. Mindenki szeret játszani, így azt kérem, szavazzanak, támogassanak minket – emelte ki a polgármester, aki hozzáfűzte, pápaiként nagyon örül, ha a megyében a legszebbnek a pápait választják. Ez lehet templom, park vagy akár körforgalom. Ez azt jelenti, hogy sok olyan létesítmény, jelenség van a városban, ami a környéken a legszebbnek minősül.

Pápa 83.sz. – 834.sz. főutak csomópontja2019. áprilisban a körforgalom közepébe elhelyezésre került egy MIG 21-es…

Posted by A Közlekedési Kultúra Napja on Monday, April 19, 2021

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!