Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Egy Földünk van!

Pintér-Papp Eszter | 2021.04.22.

Megbolondult az időjárás! Hová tűntek az évszakok?! Mikor lesz már tavasz? – Egyre gyakrabban hallhatunk ehhez hasonló mondatokat és a közösségi médiát is elárasztották az ezzel kapcsolatos mémek.

A decemberi enyhe időben nosztalgiával emlékszünk gyermekkorunk hófehér karácsonyaira, az áprilisi havazásokat pedig bosszúsággal fogadjuk. Van, hogy egy napon belül az időjárás számos arcával találkozhatunk és ha reggel télies hidegben indulunk el otthonról, egyáltalán nem biztos, hogy délutánra nem lesz szinte nyárias meleg.

Mi történik körülöttünk? Valóban az időjárás bolondult meg? Nem lehet, hogy az emberiségnek ideje lenne magában keresni a hibát? Gondoljunk bele! A sebek, amelyeket Földünkön ejtettünk, nem tűnnek el nyomtalanul! Egyetlen eldobott cigarettacsikk 10-12 év alatt bomlik le, a műanyag zacskó 200 és 1.000 év között, a műanyag palack 450 év alatt!

Sokan vagyunk, akiknek fontos környezetünk védelme, de sajnos azok is sokan vannak, akiket ez egyáltalán nem érdekel. Nap mint nap találkozhatunk a környezetszennyezés különböző példáival szűkebb környezetünkben is. A melengető tavaszi napsütésben sétálva, a rügyező fákat és a bimbózó tavaszi virágokat csodálva nem lehet nem észrevenni a rengeteg eldobott cigarettacsikket, üdítős palackot, a sok-sok szemetet, amit egyesek érthetetlen módon bárhol képesek eldobni. Néhány nappal ezelőtt láthattuk a közösségi médiában a felvételt, melyen valaki festékes vödröt mosott a Bakony-érben. De rendszeresen találhatunk fotókat az erdők szélén vagy a mezőkön lerakott hatalmas szemétkupacokról is. Az emberiség egy része folyamatosan pusztítja a Földet. Csoda hát, ha a természet figyelmeztetni próbál bennünket arra, hogy beteggé tettük a bolygót, ami az otthonunk?

A melengető tavaszi napsütésben sétálva gyönyörködjünk a természet szépségeiben, s hogy unokáinknak is lehetősége legyen erre, tegyünk meg mindent, hogy begyógyuljanak az általunk ejtett sebek! Egyetlen Földünk van, vigyázzunk rá! És ne csak ma, a Föld napján… 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: