Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Sikeres versenybírói vizsgát tettek

Haraszti Gábor | 2021.04.22.

A Magyar Atlétikai Szövetség országos szinten versenybíró toborzást hirdetett a tavasz folyamán. A másod- és harmadosztályú képzéshez pápaiak is csatlakoztak, melynek eredményeképpen áprilisban huszonketten tettek sikeres vizsgát.

A szövetség célja a képzéssel az volt, hogy az atlétikai versenyeken szakmailag képzett, tapasztalt, elkötelezett versenybírók dolgozzanak. Ehhez elengedhetetlen a folyamatos önképzés, a szabályok ismeretének frissen tartása, a szakmai változások követése, valamint a nyitottság és a kíváncsiság az új ismeretekre.

– Már a tavalyi évben felmerült az igény, hogy ilyen jellegű képzésben vegyünk részt – mesélte Györkös Virág, a Pápai Sport Nonprofit Kft. sportszervezője. – Ahogy elkezdődött az építkezés a Téglagyári úton és nőtt, szépült az épület, kirajzolódott a pálya vonala, úgy kezdett fantáziánkban képet ölteni a jövő. Úgy látom, hogy nagyon sokan voltak és vannak olyanok, akik megszerették az atlétika sportágat és nem akarnak elszakadni tőle. Gondolok itt egykori atlétákra, vagy olyanokra, akik szülőként kerültek a sportág közelébe. A tanfolyam tananyagát a képzési bizottság készítette elő. Az alapszintű ismeretek elsajátításához segítségként egy videós tananyag állt rendelkezésünkre. Az online is elvégezhető képzéshez készült videókat a hallgatók többször is visszanézhették, így amikor a járványhelyzet lehetővé teszi, már kész tudással és kérdésekkel érkezhetnek meg akár egy személyes vagy online konzultációra. A Pápai Atlétikai Club atlétái azonnal jelentkeztek a képzésre, hiszen ők eddig is tevékenyen részt vettek az egyesületi élet ezen részében is, önkéntesként ott álltak és segítették az edzők munkáját. Emellett felnőtt futóink közül is szép számmal jelentkeztek. Egy részük volt atléta, aki rendelkezett is már versenybírói igazolvánnyal és szerette volna továbbképezni magát, voltak közöttük tanárok, akik szintén elhivatottak illetve a Pápai Futók amatőr sportolói között is sokan gondolták úgy, hogy segítenének.

S hogy mi volt a jelentkezők motivációja?

– Színvonalas hazai versenysport és szabadidős programok szervezése és lebonyolítása, kicsit visszaadni abból, amit versenyzőként kaptunk illetve a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság. Más szemmel tudjuk majd figyelni és remélhetőleg tőlünk is lesz olyan versenybíró, aki akár személyesen is segítheti az ottani munkát – mondta Györkös Virág.

A képzésnek köszönhetően tízen másod-, tizenketten harmadosztályú versenybírói képesítést szereztek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: