Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Gratulált a barnamezős beruházáshoz a megyei közgyűlés elnöke

Huszár Hajnal | 2021.04.22.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke egyeztetett ma dr. Áldozó Tamással a pápai városházán, majd a polgármester bemutatta a város legújabb sportlétesítményét, a TOP-os forrásból megépített Téglagyári úti sportcentrumot.

Dr. Áldozó Tamás polgármesteri munkája mellett megyei közgyűlési képviselő is, a Fidesz-KDNP frakciójának vezetőjeként tevékenykedik, ebben a pozícióban pedig feladata biztosítani, hogy az elnök előterjesztései mögött mindig meglegyen a többség. Ez – mint mondta – nem nehéz, hiszen a választók bizalmából a pártszövetség tagjai vannak többségben a közgyűlésben és támogatandó ügyekben kell döntést hozniuk. Ezek közül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatait emelte ki, melyek sok Veszprém megyei település számára adtak lehetőséget a fejlesztésre.

Az európai uniós pályázati pénzek felhasználásával kapcsolatban Polgárdy Imre elmondta, megyeszerte jól haladnak a fejlesztések, e tekintetben országos viszonylatban is a középmezőny elején áll Veszprém megye. Pápa városát is elismeréssel illette a projektek megvalósításával kapcsolatban, úgy fogalmazott, a település nagyon sikeresen pályázott, sok projektet nyert el és látszik, hogy nagyon komoly szervezet irányítja a beruházások megvalósítását. Hozzátette, még két pályázata van a pápai önkormányzatnak, melyekről még nem született döntés, ezek most szakmai elbírálás alatt állnak, de várhatóan hamarosan ezek eredménye is ismertté válik. Hangsúlyozta, a megyei önkormányzatoknak döntő szerepük van a TOP-os pályázatok elbírálásának rendszerében és ez megmarad a következő uniós ciklusban is, melynek pályázati kiírásai hasonlóak lesznek a mostanihoz.

A mai találkozón az aktuális ügyek egyeztetése mellett a város legnagyobb TOP-os beruházását is megtekintették a politikusok, a közelmúltban elkészült Téglagyári úti sportcentrumot mutatta be dr. Áldozó Tamás. A létesítmény körbejárását követően az elnök úgy nyilatkozott, ámulatba ejtő létesítmény épült.

– Láttam a terveket és figyelemmel kísértem a híradásokat az építkezésről, de a kész sportközpontot látni egész más. Büszke vagyok rá – mondta. Hozzátette, mai pápai látogatásán a többi beruházási helyszínt nem tudta felkeresni, de tervezi, hogy a többi elkészült projektet is megtekinti következő pápai útjain.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: