Huszonhat facsemetét ültetnek az Esterházy útra

355
Fotó: HuHa

Ez év január végén huszonhat beteg, balesetveszélyes fát távolított el a Városgondnokság az Esterházy útról a fakoppos vizsgálat megállapításai és javaslatai alapján. Akkor a városrész önkormányzati képviselője és a Városgondnokság igazgatója azt ígérte, még a tavaszi ültetési időszakban pótolják a kivágott fákat. A csemeték telepítése ma megkezdődött.

Az új növények kislevelű hársak, ugyanolyanok, mint a fasor meglévő fái. A csemeték erősek, többször iskolázottak, a megszokottnál nagyobb méretűek, 22-25 centiméter törzskerületűek és 200-250 kilogrammot nyomnak, így az ültetéshez rakodógépet kellett használni. A Városgondnokság szándékosan vásárolt ilyen nagy fákat, hiszen a cél az, hogy mielőbb visszaálljon az egységes, szép fasor képe az utcában. Buics Lajos kommunális csoportvezető elmondta, a fák helyének meghatározásakor figyelembe kellett venniük a zöldfelület alatt futó közműveket, hiszen közvilágítási- és erőátviteli kábel, vízvezeték és szennyvízcsatorna húzódik az úttest és a járda közötti területen, így csak a meglévő fasor nyomvonalában volt helye az új fáknak is.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő a helyszínen úgy fogalmazott, törekedtek az utcakép megtartására, ezért is örül annak, hogy sikerült nagy méretű csemetéket vásárolni pótlásként. Hangsúlyozta, a mostani ültetéssel nem ér véget a fasor megújítása, a jövőben is folytatják a fasor állapotának vizsgálatát, a beteg, veszélyessé váló egyedek cseréjét. Hangsúlyozta, a hársfasorból szeretnék eltávolítani a más fajtájú növényeket is és ezzel egységes utcaképet alkotni.

A Városgondnokság munkatársai ma a fák felét ültették el az utcában, a munkát a páratlan oldalon kezdték. A többi csemete a tervek szerint hétfőn kerül végső helyére.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!