Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megnyitottak a vendéglátóhelyek teraszai

Babos Petra | 2021.04.24.

Szent György napján – mintha csak a természet is ünnepelte volna a teraszok nyitását – ragyogó napsütéses időjárásra ébredhettünk. Régi életünk újabb kis részét kaptuk vissza a mai naptól azzal, hogy ismét megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai, kerthelyiségei. A reggel ugyan kicsit csípős volt, de a fokozatosan emelkedő hőmérséklet odacsalogatta a szabadban elhelyezett asztalokhoz, székekhez a rég várt vendégeket.

Hírportálunk ma délelőtt belvárosi vendéglátóhelyek kerthelyiségeinek tulajdonosai és vendégei körében érdeklődött az újranyitásról.

Kerper Csaba, az egyik belvárosi vendéglátóhely üzemeltetője kérdésünkre elmondta, nagyon nehéz időszak van a hátuk mögött, így nagy örömmel értesültek arról, hogy a mai naptól újra megnyithatják a kerthelyiségüket.

– Nyáron nyitva voltunk, ám november közepe óta zárva tartottunk. Házhozszállítással dolgoztunk, de ez nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Most gyakorlatilag a nulláról kell kezdenem, mivel tartalékot ebben az időszakban nem tudtam képezni. Pincérből, szakácsból munkaerőhiány van, hiszen az utóbbi fél évben a vendéglátásban dolgozók zöme új munkát kényszerült keresni – tudtuk meg Kerper Csabától, aki hozzáfűzte, reméli, a hétvégén sokan látogatnak el hozzájuk, s ismét megtelik élettel a kerthelyiségük.

Marton György, az egyik belvárosi cukrászda tulajdonosa hírportálunk kérdésére elmondta, a pápaiak nagyon fegyelmezetten viselkedtek az elmúlt hónapok során, betartották a Kormány intézkedéseit. A belváros utcáin alig voltak vásárlók.

– Úgy gondolom, továbbra is nagyon kell vigyáznunk. Cukrászdánk eddig is nyitva tartott, hiszen tortarendeléseink voltak, és persze kávét, süteményt is kértek elvitelre a járókelők. Én, mint vállalkozó, örülök a nyitásnak, de továbbra is arra buzdítok mindenkit, hogy legyen körültekintő és oltakozzon, hiszen ez az egyetlen megoldás. Az alkalmazottaim is  megkapták az oltást, ezzel is vigyázunk egymásra, a vendégeinkre. Maximálisan ügyelünk a higiéniás szabályok betartására, helyeztünk el kézfertőtlenítőt és minden vendég után lefertőtlenítjük az asztalokat. A mai nyitásra már péntek reggel óta készültünk, összeállíttattuk a kiülőnk dobogóját, lemostuk az asztalokat, székeket, virágokat ültettünk a balkonládákba.

Laukó Tibor étterem-tulajdonos elmondása szerint megterhelő volt az elmúlt pár hónap.

– Szerencsére nem kellett teljesen bezárnunk, s elküldeni a dolgozóimat.  Mi eddig is több lábon álltunk, ennek az egyik része a házhozszállítás volt. Már mindannyian nagyon vártuk az újranyitást. Fontosnak tartom az oltakozást, mert ezzel nemcsak egymást, a vendégeket védjünk, hanem a munkahelyet is. A kollégáim többségét már be is oltották – mondta Laukó Tibor, aki hozzátette, az étterem terasza hamarosan megújul, hiszen asztalokat és székeket cserélnek a közeljövőben.

Az étterem tulajdonosa kiemelte, nagy öröm volt számukra a sok biztató, érdeklődő üzenet, megkeresés az elmúlt időszakban. Sok törzsvendégük velük együtt várta a mai napot, s már reggel fel is keresték az étteremet, ahol finom kávét, üdítőt kortyoltak.

Szabadi Melinda barátnőjével és kislányaikkal látogatott ki egy közkedvelt belvárosi étterem teraszára, ahol kávét és limonádét fogyasztottak.

– Ha már feljöttünk a Kossuth utcára vásárolni, úgy döntöttünk, kiülünk egy teraszra beszélgetni a gyönyörű napsütéses időben. Már vártuk a mai napot. Szerintem a lelki egészséghez hozzátartozik az is, hogy az ember a napfényben beszélgessen egy finom kávé mellett a barátnőjével – fűzte hozzá.

Heizer Tibor párjával jött a sétálóutcára vásárolni, s közben döntöttek úgy, hogy isznak egy kávét. Mint mondta, örül a nyitásnak, s meglepetten fogadta, hogy alig találtak szabad asztalt a kávézónál.

Kiss Ágnes barátnőjével süteményt fogyasztott az egyik cukrászda teraszán. Mint megtudtuk, születésnapot ünnepelni jöttek a belvárosba, s így esett a választás a cukrászdára.  

– Hónapok óta vártunk a mai napra. Amikor meghallottam a héten, hogy szombattól nyithatnak a kerthelyiségek, úgy döntöttem, hogy kiülök ma az egyik vendéglátóegység teraszára. Gyönyörű az idő, jó a társaság, nem is kell ennél több – mondta Kiss Ágnes.

A kerthelyiségek, teraszok este fél 10-ig lehetnek nyitva.  A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, az alkalmazottaknak azonban igen. A kijárási tilalom kezdete 23 órára módosult.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: