Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Pont nélkül maradt Mosonmagyaróváron a Perutz FC

Haraszti Gábor | 2021.04.25.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 31. játéknapján a Perutz FC ellen érvényesítette a papírformát a Mosonmagyaróvár, mely az első félidőben a korábbi Perutz-játékos, Szabó Zsolt góljával szerezte meg a vezetést, a 2-0-s végeredmény a második játékrész közepén alakult ki.

Különböző célokkal készült a mérkőzésre a két csapat, a Mosonmagyaróvár az ezüstérem megtartásáért bízott a három pontban, míg a pápaiak egy idegenbeli bravúrral igyekeztek menekülni a kiesés elől.

Korán, már a 15. percben előnybe került a hazai együttes és ki más szerezte volna a vezető találatot, mint a télen Pápáról Mosonmagyaróvárra szerződő Szabó Zsolt: egy jobb oldali beadásnál Hanzl nem tudott felszabadítani, így a játékszer eljutott a támadóhoz, aki 11 méterről védhetetlenül bombázott a léc alá, 1-0. A folytatásban átvette az irányítást a Pápa, a 20. percben Hanzl szögletét Nagy csúsztatta mellé, majd egy újabb sarokrúgás után megint Nagy csúsztatta meg a labdát, ami centikkel ment el a hosszú kapufánál érkező Dóczi előtt. Három perccel később Hanzl szitáló szabadrúgását fogta másodjára az óvári portás, majd a 44. percben megint nem sok kellett volna a pápaiaknak az egyenlítéshez: Hanzl pontrúgása után Dóczi fejelt, bólintását Heinrich ütötte ki a léc alól. A második félidő első lehetősége a vendégek nevéhez fűződött, Hanzl szabadrúgását Nagy fejelte rá, Heinrich jó reflexmozdulattal védett. Hasonló, vagy talán még nagyobb bravúrt mutatott be a másik oldalon Szigeti, akinek egy bal oldali kontratámadás végén kellett tisztáznia. A 69. percben egy bedobás után szép támadást vezetett a Mosonmagyaróvár, melynek végén Nagy beadását Szalka fejelte a kapuba, 2-0. A hazaiak második találata végleg eldöntötte a három pont sorsát, a folytatásban a pápaiak már nem tudtak veszélyt kialakítani, így továbbra is hátrafelé kell figyelniük Hanzl Mátééknak.

Credobus Mosonmagyaróvár – Perutz FC 2-0 (1-0) Gsz.: Szabó Zs., Szalka

Takács Gábor: Ebben a meccsben is sokkal több volt, a mezőnyjátékunk rendben volt, többet birtokoltuk a labdát, az ellenfél viszont három helyzetéből kettőt berúgott. Sajnos az első félidőben kimaradtak az egyenlítési lehetőségeink, és amikor benne volt a levegőben az egyenlítés, megkaptuk a második gólt, ami mindent eldöntött. Jó tanulópénz volt, megyünk tovább, szerdán javítunk.

A pápaiak a 13. helyről várják a folytatást, ami nem ígérkezik könnyűnek, hiszen április 28-án 17 órai kezdéssel a MOL Fehérvár II. látogat a Perutz-stadionba, május 2-án pedig a Nagykanizsa vendégei lesznek a sárga-kékek.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: