Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fotópályázat és környezetszépítő verseny

Babos Petra | 2021.04.26.

A TOP-5.3.1-16-VE-2017-0006 azonosítószámú „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű közösségfejlesztési projekt keretében Pápa Város Önkormányzata két pályázati felhívást tett közzé. A projekt Pápa legnagyobb lakótelepein, a Vajdán és volt Kiliánon zajlik.

A pályázat keretében több programot terveznek megvalósítani a szervezők. Egyik ilyen a Kertészkedjünk közösen! kertszépítő verseny.

– Várjuk a Vajda Péter és a volt Kilián lakótelep lelkes jelentkezőit, akik részvételével és gondoskodásával virágosabbá, még otthonosabbá varázsolhatjuk a lakótömbök körüli területeket. Az ültetéshez szükséges növényeket, virágokat egységcsomag formájában mi biztosítjuk és előre egyeztetett időpontban a megadott helyszínre szállítjuk. Az ültetés közösségi esemény lesz. A csapatok együtt ültetik el a virágokat. A legszebb környezetet kialakító csapat a zsűri döntése alapján egy évig viselheti majd a Legvirágosabb lakóközösség címet. Várjuk a jelentkező családokat, barátokat, szomszédokat, hogy kialakítsák, gondozzák saját kertjüket a lakótelepeken – hívta fel a figyelmet Horváth Dorina kulturális szervező.

Horváth Dorina elmondta, a pályázat keretében fontosnak tartották azt is, hogy valóban megszólítsák a lakóközösségeket. Fórumok és kérdőívek formájában szeretnének választ kapni azokra a kérdésekre, amelyek a projekt megvalósításával kapcsolatban felmerültek. Igyekeznek minél több fórumot és lehetőséget teremteni arra, hogy megkérdezzék a lakók véleményét. A kérdőíveket online lehet kitölteni, de akinek ez nem megfelelő, annak biztosítják a papír alapú válaszadás lehetőségét, figyelembe véve a járványügyi előírásokat és a távolságtartást.

Cseh-Müller Orsolya művelődésszervező a fotópályázatról beszélt.

Egymás mellett – Egymásért címmel Pápa Város Önkormányzata fotópályázatot hirdet azok számára, akik kedvet éreznek arra, hogy megmutassák a kamerán keresztül, hogyan látják ők a Vajda Péter és a volt Kilián lakótelepet. A pályázatra a Vajda lakótelep és a volt Kilián lakótelep lakóközösségeinek mindennapjait, környezetét, a közös ünnepeket bemutató, a hangulatot átadó fotókat várnak. A kiválasztott fotókból asztali naptárat készítenek 2022-re – tudtuk meg a művelődésszervezőtől, aki hozzátette, a pályamunkákat személyesen bármilyen adathordozón a Jókai Mór Városi Könyvtárba, vagy elektronikus úton emailben a szabo.rita@varosikonyvtar.hu címre kérik eljuttatni. Egy pályázó maximum tíz fényképet adhat be. A fotók beküldési határideje szeptember 30. A beérkezett anyagokat folyamatosan közé teszik a Közösségfejlesztés Pápán nevű Facebook-oldalukon, így a szakmai zsűri a közösséggel karöltve választja ki a legjobbnak ítélt fotókat.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: