Visszavonul Kis Károly felfedezettje

239
Fotó: vedac.hu

Befejezi 21 éves sportolói pályafutását Orbán Éva háromszoros kalapácsvető olimpikon, akit Kis Károly, a Pápai SE edzője fedezett fel.

Orbán Éva pályafutása során három olimpián, öt felnőtt világbajnokságon, hat felnőtt Európa-bajnokságon képviselhette hazáját, háromszor választották meg az év felnőtt női atlétájának Magyarországon – sorolja eredményeit a vedac.hu. A 2013-as moszkvai világbajnokságon hatodik, a 2012-es helsinki Európa-bajnokságon hetedik lett, háromszor javította meg a felnőtt országos csúcsot, kilencszer nyerte meg a felnőtt országos bajnokságot női kalapácsvetésben. Az első országos csúcsa 2011-ben Universiádé-győzelmet ért, a legutóbbi, 2013-as országos csúcsa (73.44 méter) nyolc éve, a mai napig él.

A VEDAC ikonja Pápán kezdte pályafutását, Kis Károly fedezte fel, majd Veszprémben, később az Egyesült Államokban folytatta pályafutását, hazatérését követően visszatért Veszprémbe.

A tavalyról elhalasztott tokiói olimpián szerette volna feltenni a koronát pályafutása csúcsára a VEDAC kétségtelenül legkiválóbb eredményeit felmutató női atlétája, azonban minden körülményt figyelembe véve, az idei szabadtéri szezon kezdete előtt meghozta a nehéz, de előbb-utóbb várható döntést: befejezi aktív sportolói pályafutását.

– Minden támogatómnak szeretném megköszönni az elmúlt két évtizedes támogatást, mely idő alatt rengeteg szeretetet, támogatást és bizalmat kaptam. Szerettem volna a negyedik olimpiámra is kvalifikációt szerezni, mely 2016-ban egyetlen világranglista-helyezés híján nem sikerült, ugyanakkor az idő előrehaladtával be kellett látnom, hogy bármennyire is szeretném, erre már reális esélyem nincs – fogalmazott a magyar csúcstartó dobóatléta.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!