Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Közzétették a felvételi eredményeket

Babos Petra | 2021.04.28.

A középfokú oktatási intézményekbe jelentkezők számára az elmúlt időszak sok izgalommal, feszültséggel járt, hiszen a napokban tette közzé több középfokú oktatási intézmény a felvételi jegyzékét, amelyből kiderül, kiket vettek fel az ősszel induló osztályokba.

A középfokú oktatási intézménybe készülő általános iskolás diákok február 19-ig jelentkezhettek a kiválasztott középfokú iskolába. A központi írásbeli vizsgákat január 23-án, a pótló írásbeli vizsgákat január 28-án tartották.

A járványhelyzet miatt a felvételi értesítést és az egyéb tudnivalókat elektronikus úton juttatják el a felvételt nyert diákokhoz.  A május 10-én kezdődő rendkívüli felvételi időszakban próbálkozhatnak újra azok a diákok, akik a jelentkezési lapjukon megjelölt egyik iskolába sem kerültek be.

A rendkívüli felvételire a szülőknek és a diákoknak már egyénileg kell jelentkezniük, közvetlenül a középfokú iskolákban. Az Oktatási Hivatal közzéteszi azoknak a középfokú iskoláknak az adatait, ahol a felvettek alacsony száma miatt rendkívüli felvételi eljárást kell kiírni. A felvételi eljárás feltételeit és főbb szabályait ekkor már az intézmények igazgatói határozzák meg, vagyis bővebb információt tőlük kaphatnak az érdeklődők – olvasható az eduline.hu oldalon.

A felvételi eljárási procedúra június 22-24. között zárul, amikor a felvételt nyert tanulók beiratkozhatnak a középiskolákba.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.03.28.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: