1-1-es döntetlen a Perutz Stadionban

301
Fotó: Haraszti Gábor

Nem született döntés az NB III-as labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában, ahol a Perutz FC 1-1-es döntetlent játszott a MOL Fehérvár második csapatával.

Perutz FC – MOL Fehérvár II. 1-1 (0-1) Gsz.: Skriba ill. Elek

Perutz Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Juhász (Halmai, Farkas). Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Bence, Koronczai (’92 Jurik) – Hanzl, Baldauf (’80 Artner), Kalász (’86 Mogyorósi), Kiss (’80 Iványi), Szilágyi – Skriba (’92 Illés), vezetőedző: Takács Gábor. MOL Fehérvár II.: Dala – Molnár, Elek, Horváth, Tóth Tamás Vid (’68 Szileszki), Dékei (’59 Fodor), Kojnok, Tóth A., Tóth B. (’59 Molnár), Tarnóczi, Gulyás (’78 Rónaszéki), vezetőedző: Szalai Tamás.

A hazaiak a 13., a vendégek a 11. helyről várták Juhász Bálint játékvezető kezdő sípszavát, a Perutz azzal a céllal lépett pályára, hogy három idegenbeli meccs után, kihasználva a hazai pálya előnyét otthon tartsa a pontokat és megkezdje a felzárkózást.

Az első húsz percben keresték a fogást egymáson a csapatok, ez idő alatt két veszélyes hazai pontrúgást jegyezhettünk fel, Hanzl első szöglete elment mindenki előtt az ötösön, a második sarokrúgást pedig Dóczi fölé bombázta. Fél óra játék után a semmiből megszerezte a vezetést a Fehérvár, egy olyan szituáció után, amire a pápaiak tudatosan készültek: egy szabadrúgást Koronczai mellől Elek bólintott a kapu jobb oldalába, 0-1. A folytatásban is hiába borult fel a pálya, egyenlíteni nem sikerült, pedig Nagy szólója után Baldauf lőtt ígéretes szituációból fölé, majd Hanzl szögletét Nagy a keresztlécre csúsztatta.

A szünet utáni első percben sikerült egyenlíteni a hazai együttesnek, Tóth rúgta fel a tizenhatoson belül Nagyot, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Skriba nagy erővel a jobb felsőbe lőtte, 1-1. Az 53. percben Dala kapus mutatott be nagy bravúrt, aki Skriba lövését tolta ki a léc alól. A folytatásban is a pápaiaknál volt többet a labda, igaz volt egy 5-10 perces periódus, amikor a fehér mezesek játszottak veszélyesebben, Rónaszéki nem is állt messze a góltól, ám Molnár centerezése centikkel elment előtte. Mint később kiderült, ez volt a találkozó utolsó említésre méltó eseménye, a hátralévő időben az eredmény nem változott.

Takács Gábor: Van egy kis hiányérzetem, hiszen a gól mellett legalább négy komoly helyzetünk volt. Mezőnyben kulturáltan, jól fociztunk, most abban a passzban vagyunk, hogy a kapufáról kifelé jön a labda, de meg fog ez fordulni.

A pápai csapat vasárnap Nagykanizsára utazik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!