Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Erkeles siker az Országos Honismereti Versenyen

Babos Petra | 2021.04.29.

Györke Zalán, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 4. z osztályos tanulója tizenharmadik helyezést ért el az Országos Honismereti Versenyen.

A honismereti verseny célja az általános magyar műveltség, a hazaszeretet és a nemzeti összetartozás gondolatának fejlesztése, hazánk természetének, történelmének és nemzeti értékeinek megismertetése, illetve ezek elmélyítése az iskolai tananyag kiegészítéseként, életkori sajátosságok figyelembevételével, érdekes és izgalmas felfedező feladatokon keresztül játékos megközelítésben. A honismereti verseny négy fordulóból állt, így a tanév során összesen hatvan feladat várt a diákokra. A honismeret gyűjtőnév hét tantárgy és ismeretkör – a magyar irodalom, a történelem, a földrajz, a környezetismeret, a néphagyomány, a hungarikumok és a feltalálók – feladatait tartalmazta. A feladványok tesztjellegűek voltak.

Zalánt történelemtanár édesanyja, Györke-Horváth Tünde készítette fel a versenyre, aki  elmondta, fia először vett részt a honismereti versenyen. Zalán rendkívül önálló, szeret tanulni, s érdeklődik a történelem iránt.

– Zalán a feladatokat teljesen egyedül oldotta meg. Sokat mesélek neki történelmi korokról és néhányszor a digitális oktatás alatt meghallgatta a történelemórámat. Nagyon büszke vagyok rá, remélem, még sok versenyen ér el szép eredményeket a későbbiekben is – mondta Györke-Horváth Tünde.

A kisdiák hírportálunk kérdésre elmondta, szereti a történelmet, kedvence Mátyás kora, de minden téma és korszak érdekli.

– Mi még nem tanulunk történelmet, de nekem mégis az egyik kedvenc tantárgyam már most. A negyedikes irodalomkönyvünkben sok történelmi olvasmány van, ezeket szívesen lapozgatom, mert szeretek olvasni és tanulni – mesélte a fiú.

Iványi Noémi, Zalán osztályfőnöke is gratulált tanítványának.

– Nagyon büszkék vagyunk tanítványunkra. Zalán rendkívül tehetséges, intelligens és szorgalmas diák. Sokat olvas, rendszeresen jár az iskola könyvtárába. Közösségi programokon örömmel vesz részt – tudtuk meg Iványi Noémitől.

Zalán indult a Bendegúz Alapítvány által szervezett olvasási versenyen is, ennek az eredményét a napokban várják.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: