Varázsoljunk színeket a fúvós próbaterem falaira!

277
Fotó: Pintér Ádám

A Let’s Colour projekt elsődleges célja színt vinni az emberek életébe. A honlapjukon olvasható tájékoztató szerint színessé szeretnék varázsolni a közösségek által nap mint nap használt tereket, legyen szó vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak. Ezt a nézetet vallják Pápa Város Fúvószenekarának tagjai is, ezért úgy döntöttek, részt vesznek a Let’s Colour Településszépítő Egyesület közösségi pályázatán annak érdekében, hogy színeket varázsoljanak próbatermük falaira.

Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesületének elnöke a pályázat kapcsán elmondta, Pápa Város Fúvószenekara 2013 óta próbál a Városháza pincéjében lévő 120 négyzetméteres próbateremben. A helyiséget mára barátságos hangulatú közösségi térré varázsolták, ahol a járvány nélküli időkben péntek esténként tartanak próbákat.

A pályázati anyagukat május 7-éig kell feltölteniük a Let’s Colour Magyarország által biztosított felületre, majd május 11-étől május 28-án 12 óráig lesz lehetőség szavazásra a www.letscolour.hu weboldalon történő regisztrációt követően. A regisztrált felhasználók a szavazási időszak során egy naptári napon belül egy szavazatot adhatnak le. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3-3 legtöbb szavazatot kapott pályázata döntőbe kerül. A döntőbe jutott pályázatokat öttagú szakmai zsűri értékeli, a kategóriánkénti 1-1 nyertes pályázatot az ő értékelésük alapján választják ki.

A nyertes pályázók számára a festéshez szükséges mennyiségű beltéri vagy kültéri falfestéket és mélyalapozót, a felületre festendő grafikai terveket, a festésre történő előkészítéshez szükséges szaktanácsadást és a festés teljes helyszíni koordinálását biztosítják a pályázat kiírói. A döntőbe került, de nem fődíjas pályázatok automatikusan vigaszdíjban részesülnek. A vigaszdíj 50 liter készre kevert színes beltéri Dulux falfesték.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!