Működik a vízenjáró szökőkút

201

Mától ismét működik a Fő téri vízenjáró szökőkút. Az elmúlt napokban a Városgondnokság szakemberei az üzembe helyezés előtti karbantartási, takarítási munkákat végezték el, majd több próbaüzemet tartottak. A Nagytemplom mögött található látványos szökőkút sok karbantartást igényel, hiszen a közelben lévő nagy fák levelei, termése belehullik a burkolat alatti medencébe, ez pedig eltömítheti a fúvókákat és a szűrőket, így rendszeresen ki kell takarítani a gépészeti berendezéseket.

Ehhez a Városgondnokság gépészei felszedték a térköveket, kiszedték a fúvókákat, ipari porszívóval kitakarították a medencét és a víztartályt. A rendszert több napon át, többször is átmosatták, hogy minden szennyeződést eltávolítsanak, majd próbaüzemet tartottak, ma viszont már az automata programmal indították a szökőkutat.

Bakó István, a Városgondnokság vezetője elmondta, a fagyok elmúltát mindenképpen meg kellett várniuk az üzembe helyezéssel és eredetileg is erre a hétvégére tervezték a vízenjáró szökőkút elindítását. A szökőkút a programozás szerint időről időre különböző magasságú vízsugarat bocsát ki, sötétedéskor pedig a színes fények is bekapcsolnak, ami még látványosabbá teszi a vízképet.

A Városgondnokság munkatársai a jövő héten a bugyogó szökőkútnál végzik el ugyanezt a takarítást és karbantartást, és a tervek szerint a következő hét végén már azt is működésbe helyezik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!