Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Döntőben a kosarasok!

Haraszti Gábor | 2021.04.30.

Egy hét alatt másodszor is legyőzte az alapszakasz-győztes Ceglédet a Conoil Motax KC Pápa, mely a pénteki, 86-80-as győzelmével történelmet írt és bejutott a zöld csoport döntőjébe.

A pápaiak számára a döntőbe jutás volt a tétje a péntek kora esti találkozónak, míg a Cegléd abban reménykedett, hogy egy idegenbeli bravúrral kiharcolja a harmadik mérkőzés lehetőségét.

Egészen az utolsó két percig kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első negyed, ahol 4-4 után 9-4-re is meglépett a Pápa, ám a Cegléd pillanatok alatt egyenlített. A hajrához közeledve Horváth két hármasával sikerült tartós előnyt kiharcolni, a vendég időkérés ellenére 25-17-tel fordultak a csapatok. A második felvonásban az eladott labdák miatt könnyű kosarakkal zárkózott a Cegléd, Kálmán mester rögtön időt is kért, ami bejött, hiszen két hazai hármas után Koma büntetőivel sikerült megint nagyobb előnyt kiharcolni, a védekezés továbbra is jó volt, Hódi triplájával sikerült átlépni a félszázat (52-33), Koma újabb pontos büntetőivel pedig a félidőre húszpontos különbség állt a két csapat között (56-36). A nagyszünet után viszont olyan jött, amire senki, vagy csak nagyon kevesen számítottak: annyira az öltözőben maradt a Conoil, hogy három perc alatt mindössze három pontot tudott dobni, és a folytatás sem kecsegtetett sok jóval, hiszen a Cegléd vérszemet kapott és fokozatosan dolgozta le a hátrányát. Sok volt az egyénieskedés, nem csapatként funkcionáltak a vendéglátók, ráadásul a játékvezetői ítéletek is rendre a hazaiakat sújtották, így a 7-22-vel véget érő harmadik tíz perc azt jelentette, hogy ismét nyílt volt a meccs. Gonda triplájával kezdődött az utolsó negyed, majd Szabó ziccerével rögtön egált mutatott az eredményjelző (63-63). Végig egy-két pont volt csak a felek között, egy perccel a vége előtt Hódi trojkája ült (83-80), majd Németh ziccerével eldőlt a meccs. Joggal borultak egymás nyakába a fiúk a dudaszó utáni pillanatokban, hiszen a Conoil Motax KC Pápának sikerült feltennie a koronát egész éves teljesítményére.

Conoil Motax KC Pápa – Ceglédi KE 86-80 (28-19, 28-17, 7-22, 23-22)

Kálmán László: Dávid kétszer is legyőzte Góliátot. Azt gondolom, hogy egy csoda volt, amit a Pápai Kosárlabda Club ebben az évben véghez vitt. Voltak nehéz pillanataink, lehetett látni, hogy elfáradtunk, de a szívünk a helyén volt a végén és vitt előre minket. Hatalmas győzelmet arattunk, teljesen megérdemelten jutottunk a döntőbe, gratulálok a srácoknak.

Conoil Motax KC Pápa: Hódi 15/9, Koma 25/3, Sonyák 18/3, Murai 10, Erdei 4/3, cserék: Németh 2, Kasza, Kiss 6, Kocsis, Parcsami, Horváth 6/6. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: