A városvezető üzent a végzősöknek

354
Fotó: archív

Három éve a csapadékos időjárás, az elmúlt évben és idén a koronavírus-járvány miatt nem búcsúztathatta el a város a hagyományos központi ballagáson a végzős középiskolásokat. Dr. Áldozó Tamás polgármester ma reggel a közösségi médiában üzent a végzősöknek:

„Kinézek az ablakon: olyan igazi ballagási idő van. Napsütés, tavasz, vendégváró frissesség. Minden kész arra, hogy az évtizedes szigorú program szerint keretezett napon búcsúzzanak iskoláiktól, a várostól a végzősök, egy újabb generáció a sok megelőző után; most a 2002-2003 körül születettek. Minden készen áll, csak az ünnep más. Ünnep van, hisz a változásokra való készülődés fenségét minden érintett megéli magában. Ünnep van, csak mégis más, mégis hiányzik a városon való végigvonulás, a szabadtérin való együttlét, a zavarba ejtően őszinte kavargás szülőkkel, rokonokkal, magukra maradó tanárokkal.

A harmadik egymást követő korosztálytól köszönünk el úgy, hogy nem volt alkalmunk egymás szemébe nézni: Önöknek, ballagóknak, nagy dolgokra készülődőknek és nekünk, maradóknak, akik jobbára a saját nagy dolgainkból már sokat elvégeztünk.

Valamit ki kell találnunk! Az nem lehet, hogy ne találjunk egy ünnepet, egy alkalmat, hogy ezt a három korosztályt illőn elengedjük. Eddig nem volt pótballagás… hát majd most lesz!

Isten Önökkel! Még találkozunk!”

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!