Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Koszorúzás a Munkásotthonnál

Pintér-Papp Eszter | 2021.05.01.

A járványügyi korlátozó intézkedéseknek megfelelően, néma főhajtással helyezték el a koszorúkat a Munkásotthon falán lévő emléktáblánál a Jobbik-DK-MSZP-LMP-Párbeszéd-Momentum hatpárti együttműködés és a Kárpit Vasas Alapszervezet képviselői ma délelőtt.

Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke a Médiacentrumnak elmondta, a május elsejei koszorúzás hagyománya több mint egy évtizedre nyúlik vissza, amikor is Kövér József kezdeményezésére megtartották az első rendezvényüket a Munkásotthonnál. Ezeken a rendezvényeken nemcsak a munkavállalókra emlékeznek, hanem azokra a tehetősebb polgárokra is, akik támogatták a munkásság ügyét.

– Hagyomány, hogy az ellenzék közösen emlékezik meg erről a napról. Különösen azért, mert azt gondoljuk, hogy ma két Magyarország van, a kevesek és a sokak Magyarországa. A mai koszorúzásunknak sajátos aktualitást adott, hogy a 2018-as, munkavállalói jogok korlátozását jelentő „rabszolgatörvény” egyes elemeit az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette és visszaküldte a Parlamentnek – mondta Grőber Attila.

Zsédenyi Péter, a Kárpit Vasas Alapszervezet titkára úgy fogalmazott, május elseje a munkások és a szakszervezetek születésnapja, nem egyes pártoké.

– A pártok tagjai és szimpatizánsai is dolgozó emberek. Lehet jobboldali, lehet baloldali érzelmű az ember, munkaerejét, tudását bocsátja áruba és ezáltal jogokkal rendelkezik. Ezekért a jogokért elődeink összefogással, közös kiállással megküzdöttek. Felejtsük el, hogy a munkásság jogai és a szakszervezetek valamiféle kommunista, szocialista idea, eszme – hangsúlyozta az alapszervezet titkára.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: