Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Sok volt a háromgólos hátrány

Haraszti Gábor | 2021.05.02.

Újabb balszerencsés vereséget szenvedett a labdarúgó NB III-ban a Perutz FC, mely háromgólos hátrányból kis híján pontot szerzett a Nagykanizsa otthonában. 

Újabb nehéznek ígérkező kirándulás várt a pápai csapatra, mely egy kilencmeccses veretlenségi szériát produkáló, a dobogóra hajtó Nagykanizsához látogatott. Takács Gábor Skriba Máté játékára nem számíthatott, a pápai vezetőedző bízott benne, hogy aki eddig kevesebb lehetőséget kapott most bizonyítja, hogy helye lenne a kezdőben.

Vendég szempontból rémálomszerű volt a kezdés, hiszen mindjárt a második percben hátrányba került a Perutz, Kiss passzolta oda ellenfelének a labdát a vendég tizenhatosnál, Török pedig köszönte a lehetőséget és a kapu bal oldalába helyezett, 1-0. Az első húsz perc végén két veszélyes Hanzl-szögletet jegyezhettünk fel, előbb Nagy csúsztatott, majd Dóczi előtt ment el centikkel a labda. A 23. percben egy kontratámadás végén Szegleti lőtt egy jobbról érkező labdát a hálóba, Szigeti ugyan beleért, de hárítani nem tudott, 2-0. Tíz perc sem telt el és egy újabb ellenakció végén már 3-0 volt az állás, Ekker kapott jó ütemű kiugratást, majd higgadtan a hálóba gurított. Még az első félidő végén összejött a szépítés a Pápának, Hanzl szabadrúgásból talált be, 3-1. A második játékrész első húsz percében szinte át sem jött a félpályán a Nagykanizsa, ám a Perutz nem tudta mezőnyfölényét gólra váltani. A 66. percben Ekker tekerését tolta szögletre Szigeti, aki Lőrincz lövésénél is a helyén volt. A 76. percben újabb gólt lőtt a Perutz, Jurik – Iványi volt a labda útja, utóbbi centerezését Molnár belsőzte a kapu jobb oldalába, 3-2. Tíz perccel a lefújás előtt óriási egyenlítési lehetőség maradt ki, Szilágyi lőtt 15 méterről, a jobb sarokba tartó lövését Horváth Artner elé tolta, aki két méterről a fekvő kapusba lőtt. Az esetnél a pápai kispad hevesen reklamált, mondván a hálóőr a gólvonalon túlról kanalazta vissza a labdát. A hosszabbításban Péntek próbálkozásánál kellett még védenie Szigetinek, a meccs összképe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

Nagykanizsa – Perutz FC 3-2 (3-1) Gsz.: Török, Szegleti, Ekker ill. Hanzl, Molnár  

Takács Gábor: A bekapott góloknál súlyos taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el, azokból a szituációkból kaptuk a gólokat, amikre a találkozó előtt felhívtam a figyelmet. A 3-0 ellenére is volt tartásunk, visszajöttünk a meccsbe és a 80. percben talán egy góltól fosztottak meg minket, vissza kell néznem a felvételt, de ekkora előnyt még egyszer nem szabad ajándékozni az ellenfélnek. 

Nagykanizsa, 200 néző, v. Takács (Urbán, Tuti). Nagykanizsa: Horváth M.– Papp, Szegleti, Bagó (’76 Baráth), Ekker, Török (’76 Péntek), Vlasics, Horváth B., Major, Tóth, Béli (’68 Lőrincz), vezetőedző: Koller Zoltán.

Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi (’88 Császár), Bence, Kalász – Hanzl, Kiss (’46 Molnár), Illés (’74 Jurik), Baldauf (’46 Iványi), Szilágyi – Mogyorósi (’46 Artner), vezetőedző: Takács Gábor.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: