Továbbra is zárt kapuk mögött játszik az utánpótlás

124
Fotó: internet

A négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás első dózisának beadásával a lépcsőzetes nyitás következő fokozataként a Kormány újabb intézkedéseket határozott meg. A védelmi intézkedések feloldásának újabb lépcsője jelentős részben érvényes védettségi igazolványhoz kötött. A Kormány 202/2021. (IV. 29.) számú kormányrendelete szól a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozata kapcsán a sportrendezvényekről – így az MLSZ és az MLSZ megyei igazgatóságai által szervezett bajnokságok labdarúgó-mérkőzéseire vonatkozó egyes szabályokról.

A jogalkotó a szurkolók és hozzátartozók sportesemények látogatására való jogosultságának ellenőrzését a rendező egyesületekre rója. A szurkolók jogosulatlan jelenléte nagyon magas összegű bírságot von maga után a rendező rovására. A rengeteg edzés és a nagyszámú hazai utánpótlás bajnoki mérkőzés és Bozsik-torna látogatóinak, szurkolóinak ellenőrzését a Pápai Egyesített Labdarúgó Club nem tudja vállalni, felelősségteljesen nem tudja teljesíteni – olvasható a vezetőség közleményében. – A PELC edzései és hazai bajnoki mérkőzései ezért visszavonásig továbbra is zárt kapusak, hozzátartozók és szülők számára nem látogathatóak, a sportolókra és sportszakemberekre vonatkozó jelenlegi szabályozások változatlanok maradnak. – Célunk a lehető legnagyobb biztonság megtartása, mindannyiunk egészségének érdekében – fogalmaz a klub honlapja.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!