Miénk az Év körforgalma!

703

Éjfélkor lezárult az Év körforgalma verseny közönségszavazása, az eredmény – bár hivatalos kihirdetése később lesz – egyértelműen jelzi, hogy a mi MiG-es körforgalmunk nyerte meg a versenyt.

Az Év körforgalma szavazást a közelgő Közlekedési Kultúra Napja alkalmából hirdette meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület, a közútkezelők által tett javaslatok alapján egy szakmai stáb választotta ki a tíz döntős csomópontot, majd közönségszavazást hirdetett a Facebookon.

A tíz körforgalmat tegnap éjfélig lehetett lájkolni, a pápai közel 4000 szavazattal nyerte a versenyt, maga mögé utasítva a 2200 szavazatot kapott sarkadi és a 946 szavazattal a harmadik helyet megszerző tiszakécskei csomópontot.

– Nagy örömmel tölt el, hogy az emlékplakett hozzánk kerül, hiszen az látszik, hogy a várossal közösen végzett munkánk nagyon sokak tetszését elnyerte. Pápa katonai repülő hagyományaira emlékeztető MiG 21-es gép 2019-ben került a csomópontba, mi pedig múlt évben teljes felújítást végeztünk a körforgalomban – mondta el megkeresésünkre Sindler Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai mérnökségének vezetője – ő javasolta a versenyre a csomópontot -, majd köszönetet mondott minden szavazónak.

A 83-as és 834-es számú főutak csomópontjában álló körforgalom nemcsak dekoratív, de biztonságos és kiváló minőségű is – hangsúlyozta.

Az Év körforgalma elismerés átadásáról még nincs pontos információ, azt tudjuk, hogy a csomópontban emléktáblát helyez ki a közlekedésbiztonsági munkacsoport, az üzemeltető pedig oklevélben részesül.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!