Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Kazahsztáni élménypillanatok

Babos Petra | 2020.10.07.

Az Országos Könyvtári Napok pápai programjának keretében hétfő óta látogatható Vasuta Gábor természetfotós kiállítása, Kazahsztáni élménypillanatok címmel a városi bibliotékában.

Vasuta Gábor 1979 óta madarászik, megfigyeléseiről naplót vezet. 18 éves korában jegyezte el magát a fotózással. Egy Zenit típusú fényképezőgéppel a nyakában járta a városokat, falvakat, ahol a templomok és kastélyok sokféleségét igyekezett megörökíteni. Több mint tíz éve a természetfotózás mellett kötött ki, a növények és a madarak lettek a kedvenc témái.

Vasuta Gábor 2019-ben járt Kazahsztánban négy madarászfotós barátjával. Mint mondta, tíz napot töltöttek az országban. A mostani kiállításon szerette volna megmutatni Kazahsztán szépségeit, a hegyeket, az ottani élővilágot, kiemelten a madarakat és a szikes tavakat.

– Több ezer fényképet készítettem a kirándulás során, nem volt könnyű a válogatás. Pápára, a könyvtárba körülbelül a húsz legjobb felvételt hoztam el – tudtuk meg a fotóstól, aki hangsúlyozta, mindig arra törekszik, hogy a megörökített pillanatokat másokkal is megossza és gondolatokat ébresszen a nézőkben.

A kiállítás október 11-ig tekinthető meg a könyvtárban.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: