Fuss szívvel egy mosolyért: Elindult a nevezés

210
Fotó: archív

Szeptember 4-én immár harmadik alkalommal rendezik meg a Fuss szívvel egy mosolyért jótékonysági futóversenyt. A szervezők a nevezési díjakat és szponzori felajánlásokat idén is jótékonysági célokra fordítják, ezúttal az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványt támogatják.

Szeptember 4-én ismét a döbröntei, önkormányzati turistaház lesz a rendezvény központja, a versenyen hat korcsoportban (14 év alattiak, 14-18 év közöttiek, 19-29 év közöttiek, 30-39 év közöttiek, 40-49 év közöttiek, 50 év felettiek), négy távra (gyermekek csemege táv 2 kilométer, 7+, 14+ és 21 km) várják az előzetes és helyszíni nevezéseket. A korábbi alkalmakkor a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának, majd a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványnak mindennapjait igyekezték könnyebbé tenni, idén pedig az idősek védelmét tűzték ki célul a szervezők.

Az alapítvány célja többek között Pápa városában élő rászorult időskorúakról való gondoskodás, segítségnyújtás a mindennapi életvitelük biztosításában, a szociális gondoskodás szolgáltatásainak bővítése: házi gondozás kiszélesítése, fejlesztése, hogy minél hosszabb ideig saját otthonukba maradhassanak a beteg, idős emberek. A célok között szerepel a szociális étkeztetés lehetőségének bővítése, a beteg idős emberek részére az ebéd házhoz szállítása, korszerűsítése, olyan intézmények létesítése, a meglévő működésének támogatása, amelyek az idős egyedülálló nappali vagy bentlakásos elhelyezést szolgálják.

A versennyel és a támogatni kívánt alapítvánnyal kapcsolatos minden további információ a www.fussegymosolyert.hu oldalon található.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!