Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Újra nyitva a könyvtár

Pintér-Papp Eszter | 2021.05.04.

Az elmúlt héten kihirdetett kormányzati enyhítő intézkedéseknek köszönhetően a mai napon a Jókai Mór Városi Könyvtár is megnyitotta kapuit az olvasók előtt. Arról, hogy a bibliotéka milyen feltételekkel látogatható, Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető tájékoztatta a Médiacentrumot.

– A koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak számára a mai naptól újra látogatható könyvtárunk. A 18 év feletti személyeknek belépéskor a védettségi igazolvány felmutatásával kell igazolniuk a koronavírus elleni védettségüket. A könyvtárban a maszk használata nem kötelező, azonban kézfertőtlenítés és a megfelelő távolság betartása továbbra is szükséges – hangsúlyozta a könyvtár szakmai vezetője, aki azt is elmondta, a korábban megszokottak szerint az olvasók válogathatnak a könyvek között, de a dokumentumok helyben használatára is van lehetőség. Azoknak a személyeknek, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, az előre leadott igények alapján továbbra is biztosítják a lehetőséget a könyvtár bejáratánál a dokumentumok átvételére, a könyvkiszállítás azonban a mai nappal megszűnt.

– Könyvtárunk közel fél évig zárva tartott. Az ez idő alatt lejárt kölcsönzési idejű könyveket az olvasók május 31-éig hozhatják vissza késedelmi díj fizetése nélkül. Ezt követően rendszerünk késedelmi díjat számol. Felhívnám a figyelmet arra, hogy az idei évtől nem kell beiratkozási díjat fizetni nálunk, a késedelmi díjaink azonban emelkedtek. Ezekről a könyvtár honlapján, illetve a bejárat mellett elhelyezett tájékoztatóból értesülhetnek olvasóink – emelte ki Polovitzerné Antal Mónika. Mint megtudtuk, a kölcsönzési idő meghosszabbítására telefonon, e-mailben és a honlapon keresztül is van lehetőség. A harminc napos kölcsönzési határidő kétszer meghosszabbítható, így egy-egy dokumentum maximum 90 napig lehet egy olvasónál.      

Az olvasók már nagyon várták, hogy újra könyvtárba mehessenek, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a mai délelőtt folyamán több mint húszan látogattak el a bibliotékába.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: