Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Füredi Dániel a világranglista élén

Haraszti Gábor | 2021.05.06.

Az ötkilós szerrel elért 76.01 méteres egyéni legjobbjával vezeti a kalapácsvető fiúk U18-as világranglistáját Füredi Dániel, a Pápai Atlétikai Club ifjúsági atlétája, amit a Németh Pál Dobóakadémia versenysorozatán ért el.

A Szombathelyi Dobó SE bajnokságán a PAC színeiben öten léptek dobókörbe. Major Mirtill Anna,  Füredi Dániel, Sztupák László, Horváth Áron és Magas Dávid célja egyaránt az volt, hogy visszataláljanak a VEDAC évadnyitója előtt kijelölt útra.

– Az előző heti pápai versenyhez képest fényévekkel jobban teljesítettek az atléták – mondta Varga Patrik, a PAC edzője. – Jól indult a nap, hiszen Horváth Áron mindössze kilenc centiméterrel maradt el a legjobbjától, míg az ifjúságiaknál Füredi Dániel új egyéni csúcsa a dobogó legmagasabb fokáig repítette (76.01). Úgy gondolom – és Dani ebben meg is erősített –, hogy ennél még több van benne, legalább másfél-két méter maradt a kezében. Dani a hatkilós szerrel is versenyzett, amit ugyan 65 méterrel zárt, viszont volt egy 68, 69 valamint egy 69,5 méteres dobása is, amiknél sajnos kilépett a körből. Amennyiben a jövőben ezt meg tudja ismételni, akár az észtországi junior Európa-bajnokságra és/vagy a kenyai világbajnokságra is kijuthat.

A többi versenyző is jól teljesített, Magas Dávid megjavította egyéni legjobbját (50.07), Sztupák László a hatkilós (64.00) és a felnőtt szerrel (54.42) is idei legjobb eredményével tért vissza. Füredi Dániel 76.01 méteres eredménye azt jelentette, hogy a veszprémi Csekő Miklóst megelőzve közel két és fél méterrel vezeti a nemzetközi rangsort.

– A technikám még nem állt össze úgy, ahogy szerettem volna, de az utolsó dobással így is meg tudtam nyerni a versenyt, aminek nagyon örülök, a balul sikerült pápai verseny után szerettem volna bizonyítani – mondta a friss világranglista-vezető, Füredi Dániel. – Boldog vagyok, hogy sikerült a ranglistán az első helyre ugranom, motivált vagyok, egyre jobb formában érzem magam és várom a következő, székesfehérvári versenyt.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: