Még várják a jelentkezőket a kertszépítő versenyre

289
Fotó: Babos Petra

A „…mint vízbe dobott kavics…” elnevezésű közösségfejlesztési TOP-os pályázat a város két legnagyobb lakótelepén, a Vajdán és volt Kiliánon zajlik. Ennek keretében hagyományteremtő szándékkal Kertészkedjünk közösen! címmel kertszépítő versenyt hirdetett Pápa Város Önkormányzata.

Horváth Dorina, a JMK kulturális szervezője a Médiacentrum kérdésre elmondta, nagy örömükre, a virágültetéses pályázatra már érkeztek nevezések.

– A volt Kilián lakótelepen élők közül már sokan jelezték a részvételi szándékukat, a Vajdáról még várjuk azokat az érdeklődőket, akik szeretnék megszépíteni a környezetüket. Május 10-éig, hétfőig lehet jelentkezni. Ezt követően tájékoztatót küldünk a résztvevőknek, majd pár héten belül megkezdjük az ültetést. Felmérjük, melyik csapatnak hol található a lakótömbje, az ültetés közösségi esemény lesz. Három egységcsomagot – melyben 6-8 növény van –  állítottunk össze, ezekben napos, félárnyékos vagy árnyékos oldalra illő virágzó növények és cserjék találhatók. A szükséges anyagokat biztosítjuk, s egy szakember is részt vesz majd az ültetésen, aki jó tanácsokkal látja el a csapatokat. A jelentkezőktől azt kérjük, hogy a saját eszközeiket hozzák magukkal az ültetésre – tudtuk meg Horváth Dorinától.

A jelentkezéshez nem adtak meg csoportlétszámot, ám arra törekednek a szervezők, hogy egy csapat egy lakótömbből álljon össze. Természetesen egy lakóépületből több csapat is jelentkezhet.

A legvirágosabb kert címet az érintett két lakótelep városrészi napján adják át. A legszebb környezetet kialakító csapat a zsűri döntése alapján egy évig viselheti majd a Legvirágosabb lakóközösség címet, amit egy emléktáblán örökítenek meg.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!