Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújul a Türr-kollégium kerítése

Pintér-Papp Eszter | 2021.05.06.

Nemrégiben teljesen megújult, impozáns külsőt kapott a Türr István Gimnázium kollégiumának épülete s néhány hónapja megkezdődött a korábbi hiányos, nem túl esztétikus kerítés felújítása is. Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója a beruházás részleteiről tájékoztatta a Médiacentrumot.

– Az elmúlt évben egy KEHOP-pályázatnak köszönhetően a Türr István Gimnázium kollégiumi épületét energetikai szempontból teljesen felújítottuk. A külső szigetelést követően a teljes körű festése után az épület új színfoltja lett a városrésznek. A kollégiumot körbejárva újabb fejlesztéseket láttunk indokoltnak, így elsőként a kerítés felújítása kezdődhetett meg az elmúlt ősszel.

– Mi indokolta a beruházást?

– Azt tapasztaltuk, hogy a kerítés elemei és tartóoszlopai sok helyen hiányosak, illetve néhol balesetveszélyesek is voltak és nem töltötték be azt a funkciót, amire egy ilyen középület körül húzódó kerítés esetében szükség van. Elsődlegesen a balesetvédelem, másodsorban a vagyonvédelem indokolta a felújítást, ugyanakkor az esztétikai szempont sem elhanyagolható.

– Mely területeken újul meg a kerítés?

– Amikor a beruházás megkezdéséről döntöttünk, körbejártuk a területet és azt is megállapítottuk, hogy az Acsády Ignác Szakképző Iskola és a Türr István Gimnázium kollégiumának épülete között nem húzódik határoló kerítés, így ott egy 23 méteres szakaszon új kerítés épül, emellett 170 méter hosszban megújul a kollégium és a tankerületi központ kerítése. A munkálatokat megelőzően előzetes feltárás nem történt, így a kivitelezés során derült ki, hogy a Mézeskalács utcában egy 17 méteres szakaszt teljesen újra kell építeni, mert az eredeti tartó betonozás nem volt megfelelő és a környező fák gyökérzete, valamint az időjárás is károkat okozott. A beruházás összköltsége 15 millió forint, melyet teljes egészében a tankerületi központ költségvetési forrásából finanszírozunk. A munkálatok előreláthatóan május végéig befejeződnek.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: