Örömtánc és köszönet

3887
Fotó: Pintér Ádám

Elhivatott szervezők, kilenc helyszín, több száz táncos és egy lelkes stáb. Röviden így foglalható össze a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület ötlete nyomán létrejött videoklip, melyben az egészségügyi dolgozókért, a betegekért, a vírus elleni küzdelemben résztvevőkért táncolnak nyugdíjasok, tánccsoportok, egészségügyi dolgozók, a Jókai Mór Városi Könyvtár, a Kékfestő Múzeum, az Esterházy-kastély és a Jókai Mór Művelődési Központ munkatársai. A klipet, mellyel a népszerű Jerusalema táncos kihíváshoz csatlakoznak a pápai közösségek, a Pápa Városi Televízió készítette.

Müller Anita, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület elnöke a Médiacentrumnak elmondta, az eredeti elképzelések szerint a Tánc világnapját köszöntötték volna közös tánccal, ám azt a járványügyi szabályozás nem tette lehetővé. Így született meg a videoklip ötlete, mellyel a vírus mielőbbi visszaszorításáért, az egészségügyi dolgozókért és a betegekért táncolnak a résztvevők, köztük a Gróf Esterházy Kórház több osztályának dolgozói is.

A koronavírus-járvány árnyékában is örömöt és reményt sugárzó alkotást most olvasóink is megtekinthetik. Alatta pedig egy összeállítás, melyben a kulisszák mögé is betekinthetnek.  

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!