Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Kupakokkal a beteg gyerekekért

Babos Petra | 2021.05.10.

A Márton István utcában lévő Tourinform iroda előtt októberben elhelyeztek egy nagy fém szívet – a Fidelitas helyi csoportjának kezdeményezésére –, melybe bárki beletehette az általa gyűjtött műanyag kupakokat. Az első gyűjtési időszak lezárult – tudtuk meg Pozsgai Rékától, a Fidelitas helyi vezetőjétől, aki köszönetet mondott dr. Áldozó Tamás polgármesternek, hogy lehetővé tette a kupagyűjtő szív elhelyezését.

Pozsgai Réka elmondta, hetente több alkalommal ürítették ki a szívet. Nagy örömükre sok kilónyi kupak gyűlt össze a hónapok során. Ezeket a kupakokat egy raktárba szállították, ahol lemérték azokat, s körülbelül 30.000 forintot kaptak értük. A következő gyűjtési ciklus decemberig tart, a befolyt összegből az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt támogatják.

A rengeteg kupakért kapott összeget a Fidelitas helyi elnöke adta át Szalainé Tihanyi Andreának, Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye intézményvezetőjének.

Szalainé Tihanyi Andrea köszönetét fejezte ki az adományért. A gyűjtésből érkező összegből a Fogyatékosok Nappali Intézménye számára fejlesztőeszközöket vásárolnak az alapítványukon keresztül. Megtudtuk, a kupakgyűjtésbe az intézményük ellátottjai is bekapcsolódtak, s a jövőben is folytatni fogják a gyűjtést, hiszen most már egy másik alapítványt támogathatnak.

Az átadón jelen volt dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki elmondta, az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt Gőgös Zoltánnal közösen alapították 2008-ban.

Amikor kivonták a forgalomból az 1 és 2 forintosokat, komoly indulótőkével indították el az alapítványt. Azóta nagyon sok beteg kisgyermeken tudtak segíteni az alapítványon keresztül. Volt, hogy közel negyven kisgyermeknek szemüveget vásároltak, mozgássérült gyerekeknek segítettek abban, hogy eljussanak gyógytornászhoz – emelte ki az országgyűlési képviselő, aki köszönetét fejezte ki Pozsgai Rékának, hogy a kupagyűjtő akcióban az alapítványt támogatják.

Dr. Kovács Zoltán arra kérte a pápaiakat, hogy ne csak kupakot gyűjtsenek, hanem vigyázzanak is a szívre, hiszen nem véletlen a jelkép. Többször megrongálták már a kupakgyűjtőt, reméli, hogy a jótékony cél, s a szívet jellemző egység abban is megmutatkozik majd, hogy vigyázunk rá és nem rongáljuk meg.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: