Nem változik a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási rendje

792
Fotó: Pintér-Papp Eszter

Az elmúlt időszak enyhítő intézkedései nyomán már nincs érvényben a home office-szal kapcsolatos ajánlás. Dr. Nagy Krisztina jegyzőtől arról érdeklődtünk, hogyan érinti ez a Polgármesteri Hivatal működését.

– A Városházán is voltak kollégáink, akik attól a naptól fogva, hogy a veszélyhelyzettel összefüggésben távmunkavégzést rendeltek el a köztisztviselők, a közigazgatásban dolgozók számára, otthonról végezték a munkájukat. Ez az ügyfélfogadásban és a napi munkavégzésben nem okozott fennakadást. Voltak olyan munkatársaink, akik olyan rendszereket használnak, melyek kizárólag a Polgármesteri Hivatalban elérhetők, így az ő esetükben az otthoni munkavégzés értelmezhetetlen volt. A mai napra azonban már mindenki visszatért és mindenki a Városházán dolgozik – tudtuk meg a jegyzőtől, aki arról is szólt, hogy azt, hogy minél kevesebben üljenek egy irodában és így csökkentsék az esetleges fertőzés veszélyét, úgy oldották meg, hogy szabadságolták a munkatársaikat.

Mint megtudtuk, az ügyfélfogadás rendjében egyelőre nem terveznek változtatást, így a korábban elrendelt korlátozó intézkedések érvényben maradnak.

Dr. Nagy Krisztina megköszönte az ügyfelek fegyelmezettségét, türelmét és reményét fejezte ki, hogy legtöbben a továbbiakban is a telefonos vagy internetes ügyintézést választják a személyes megjelenés helyett.

A jegyző azt is elmondta, figyelemmel kísérik az országos számadatokat, illetve a jogszabályi rendelkezéseket és időben tájékoztatást adnak arról, ha az ügyfélfogadást a járvány előtti rendre vissza tudják állítani. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!