Nyit a Hagyományok Hegye

1368
Fotó: Babos Petra

A 8,5 hektáros Hagyományok Hegye november óta zárva tartott, ám május 15-től, szombattól ismét várja a látogatókat megújult zöldterülettel és a kilátóval. A szépen rendbe rakott területen a 176 méteres tengerszint feletti magasságban található faszerkezetű építményből pompás kilátás nyílik a városra.

A Hagyományok Hegye részben a járványügyi előírások miatt volt zárva az elmúlt hónapokban, de télen egyébként sem fogadnak látogatókat, hiszen a kilátó veszélyes lehet – tájékoztatta a Médiacentrumot Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke, aki elmondta, szombaton a belépés ingyenes lesz, mint a nyílt napjaikon. 

– A járványügyi szabályokra mi is nagyon ügyelünk. Itt nem kötelező a szájmaszk viselése a friss levegőn, de a pénztárnál és a kilátónál, ha sokan vannak, viselni kell. Nem kérjük a védettségi igazolványt, hiszen a hatalmas területen be tudjuk tartani a másfél méteres távolságot – tudtuk meg az elnöktől, aki elárulta, több program is lesz a hegyen az elkövetkező időszakban. Kiemelte a nagy népszerűségnek örvendő Hegy napja programot, amelyet július 10-én rendeznek meg.

A Hagyományok Hegye nyitvatartása nem változott, minden szerdán, szombaton és vasárnap várják a látogatókat 10 és 18 óra között.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!