Életben tartotta bennmaradási esélyeit a Perutz FC

1044
Fotó: Haraszti Gábor

A szezon egyik legjobb játékával, megérdemelt 2-0-s győzelmet aratott a Perutz FC, mely az NB III-as labdarúgó-bajnokság kiesési rangadóján legyőzte a közvetlen rivális Gárdonyt.

Három találkozóval az idény vége előtt két, egyaránt nehéz helyzetben lévő csapat mérte össze erejét a Várkert úton. A házigazda Perutz FC legutóbbi öt meccsén csak két pontot gyűjtött, így 41 egységgel várta a szintén 41 pontot gyűjtő, a hétközi fordulóban öt vereség után győzelmet arató Gárdony elleni ki-ki meccset. Hanzl Máté játékára eltiltás miatt nem számíthatott a hazai vezetőedző, Szigeti Ákos viszont felgyógyult és visszatért a kapuba.

Az első tíz percben jobbára a hazaiak térfelén folyt a játék, majd a pápaiak fokozatosan átvették az irányítást. A 17. percben Bence labdavesztése után Rigó lőhetett ziccerben, Szigeti védett. Az első fél órához közeledve Skriba játszotta tisztára magát, majd húsz méterről nagy gólt lőtt a jobb felsőbe, 1-0. A Perutz támadója az utolsó percben szabadrúgásból is veszélyeztetett, ám a próbálkozás elkerülte a jobb felsőt. Fegyelmezetten, taktikusan futballozott az első félidőben a vendéglátó együttes és megérdemelten vezetett a gárdonyiak ellen. A második félidő 15. percében egy újabb szépségdíjas találattal megduplázta előnyét a Pápa, Kiss passzolt a jobb oldalon Szilágyinak, aki betört a tizenhatoson belülre, majd felvarrta a rövidbe a labdát, 2-0. Negyedórával a vége előtt tíz emberre fogyatkozott a Gárdony, Rigó kapta meg Nagy felrúgásáért a második sárga lapját. A folytatásban hiába volt több területe a hazaiaknak, több találat nem esett, a Perutz behúzta a számára nagyon fontos mérkőzést és harcol tovább a bennmaradásért.

Perutz FC – Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 2-0 (1-0) Gsz.: Skriba, Szilágyi

Takács Gábor: A fiúk átérezték a meccs fontosságát és a szezon egyik legjobb játékával megérdemelt győzelmet arattunk. Labdabiztosan, gólra törően játszottunk, de még véletlenül sem bízzuk el magunkat, harcolunk tovább még két ugyanilyen nehéz bajnoki vár ránk.

Perutz FC: Szigeti – Nagy, Dóczi, Bence, Szalai – Koronczai – Baldauf (’59 Gasztos), Kalász (’79 Illés), Kiss (’79 Jurik), Szilágyi, – Skriba (’84 Iványi), vezetőedző: Takács Gábor. Gárdony: Erdélyi – Mód (’59 Tóth), Koronczi, Ujvári, Sárossy – Szabó B. (’72 Nagy), Rodenbücher – Cziklin (’35 Király), Kercsó, Balogh B. (’46 Patócs) – Rigó, vezetőedző: Oláh Attila.

A Perutz FC május 23-án 18 órai kezdéssel a THSE-Szabadkikötő alakulatát fogadja.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!