Kihasználta a sértett vendégszeretetét a férfi, eljárás indult ellene

73

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A sértett értesítette a rendőrséget arról, hogy 2021. január 1-jén külsővati otthonából eltűnt a mobiltelefonja, a melléképületéből pedig egy sarokcsiszoló és egy láncfűrész hiányzik. A pápai nyomozók még aznap előállították a feltételezett elkövetőt, és az 51 éves Ajka környéki férfit gyanúsítottként kihallgatták, aki elismerte a lopást. Elmondta, hogy a sértettel 2021. január 1-jén ismerkedett meg a helyi trafikban, aki meghívta magához. A házigazda megmutatta az otthonát, majd egy idő után elaludt. A vendégségben lévő férfi ezt kihasználva ellopta a lakásban talált mobiltelefont és a melléképületből két munkagépet is magához vett, majd egy csavarhúzóval kifeszítette az utcakaput záró lakatot és távozott a településről. Az ellopott tárgyakat egy közeli faluban eladta. Ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!