Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyitásra készül a Várkertfürdő Minihotele

Huszár Hajnal | 2020.10.07.

Közel egy évvel ezelőtt döntött arról a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. igazgatósága, hogy saját forrásból egy kis hotelt alakít ki a Várkertfürdő területén, mellyel azt a régi igényt elégíti ki, hogy a több napra érkező vendégek a szobából papucsban, köntösben átsétálhassanak a medencékhez. A létesítményegységnek az uszodaépület emeletén szabadítottak fel helyet, az irodák, csoportos öltözők megszüntetésével és a konditerem áthelyezésével 600 négyzetméteres terület vált szabaddá, ahová 14 lakóteret terveztek. Ebből mostanra 7 elkészült, a fürdő az őszi szünetre tervezi az első vendégek fogadását.

Nagy Zsolt vezérigazgatótól megtudtuk, a meglévő helyiségek belső falait és a gépészeti rendszerek elbontását követően foghattak hozzá az új terek kialakításához. 3×8 méteres lakóegységeket hoztak létre úgy, hogy mindegyikhez tartozik egy 3-6 négyzetméteres télikert, erkély. A tervezésnél arra törekedtek, hogy ne szobák, hanem konyhasarokkal felszerelt apartmanok jöjjenek létre, melyek a többnapos szállóvendégek kiszolgálására is alkalmasak. A lakóterekben szétválasztható franciaágyakat helyeztek el, melyekhez igény esetén pótágyakat is biztosítanak, a konyhasarkot hűtővel, mikrohullámú sütővel és vízforralóval szerelték fel, a fürdőszoba pedig minden igényt kielégítő színvonalat képvisel.

– A hotelt 3 csillag superior katagóriára terveztük, ezt majd ellenőrizni is fogják – közölte a vezérigazgató, hozzátéve, a hotelt népszerűsítő honlap elkészült, a működési engedélykérelmet beadták és arra számítanak, hogy az első vendégek már az őszi szünet elején megérkezhetnek. A létesítmény szállóvendégként számít a fürdőbe érkező pihenni vágyókra, a hivatásturizmus keretében a városba érkező látogatókra és akár magánjellegű, családi rendezvények résztvevőire is, mint például egy lakodalom távolról jövő násznépére. A város más szálláshelyeihez hasonlítva, a Minihotel nagy előnye, hogy a fürdő területén található, az árakban pedig benne foglaltatik a medencék, a szauna és a konditerem használata is.

A hotelt 3 csillag superior katagóriára tervezték

A Várkertfürdő új szálláshelyét dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette, aki úgy fogalmazott, a létesítmény által kialakított hotel és a döbröntei vendégház egyértelműen a helyi idegenforgalom minőségi előrelépését eredményezi, bár a jelenlegi járványhelyzetben nem nagyon lehet idegenforgalomról beszélni. Ennek ellenére nagyon fontos szerepet töltenek be a város életében az önkormányzat gazdasági társaságai birtokában lévő a szálláshelyek.

– Jó döntésnek találtam már az elején, hogy ezeket a tereket szálláshely kialakítására használták és az első pillanattól figyelemmel kísértem a Minihotel létrehozását. Azt hiszem, a fürdő megalapozottan számíthat élénk érdeklődésre, most már csak arra kell ügyelni, hogy hosszú távon, megfelelő színvonalon üzemeltessék – közölte, hozzátéve, ez a hotel nagyszerűen kapcsolódhat majd az uszoda és a termálfürdő közé tervezett nagy hotelhez.

A Várkertfürdő Minihotelének 7 szobája tehát hamarosan benépesülhet vendégekkel, a másik 7 szoba megnyitását pedig a karácsonyi időszakra tervezi a vezérigazgató.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: