Mától újra fizetni kell a parkolásért, s már nem kötelező a maszk használata

1094
Fotó: Babos Petra

Régi életünk újabb szeletét kaptuk vissza azzal, hogy nem kell a közterületen szájat és orrot eltakaró maszkot viselnünk. Sokan azonnal éltek is a lehetőséggel és a miniszterelnök bejelentése után szombat délután levették a maszkot, hiszen jó érzés újra látni a mosolyt embertársaink arcán. Azonban vannak, akik elővigyázatosságból továbbra is viselik, de őket is megértjük.

A Kormány rendelete értelmében november 4-e óta a fizetős zónákban ingyenes volt a parkolás, azonban mától ismét fizetni kell érte. Eddig a belvárosban hétköznapokon szinte alig volt szabad hely, ma reggel pedig válogatni lehetett a parkolóhelyek között.

Ezúttal az újabb enyhítésekről kérdeztük a belvárosban járókat.

– Engem nem érint a parkolás kérdése, mert nem közlekedek autóval. Természetesen tapasztaltam, hogy alig volt üres parkolóhely a belvárosban, sok autónak több kört kellett tennie, mire szabad helyet talált valahol. A maszkhasználatról az a véleményem, hogy jobb, hogy nem kell már a közterületen viselni. Úgy gondolom, az helyes lépés, hogy a boltokban, zárt helyen kötelező hordani – mondta el kérdésünkre Szentgallay Sarolta.

Gerdenics Ferencné közterületen még viseli a maszkot, hiszen az a véleménye, hogy fő a biztonság.

– Engem már kétszer is beoltottak, ám mégis úgy gondolom, hogy az utcán is hordom a maszkot. A boltokban mindenképpen helyesnek tartom, hogy maszkban kell lenni, mivel nem mindig lehet tartani a megfelelő távolságot – tudtuk meg Gerdenics Ferencnétől.

– Kimondottan jó ötletnek tartom, hogy eltörölték a maszk kötelező használatát a közterületen. Szerintem felesleges volt az utcán hordani, hiszen lehetett tartani a megfelelő távolságot az emberek között. Azt is jó lépésnek tartom, hogy ismét kell fizetni a parkolásért, hiszen a belvárosban nagyon nehéz üres helyet találni, így most sokkal könnyebb lesz ez – tudtuk meg Horváth Ernőtől.

– Jó jel, hogy nem kötelező a maszk használata a közterületen, hiszen ez azt jelenti, hogy javulnak a járványügyi adatok, a baj talán kisebb, mint eddig volt. Fontos, hogy a boltokban továbbra is mindenki viselje a maszkot a fertőzés elkerülése érdekében. Kimondottan örülök, hogy újra kell parkolójegyet váltani ha meg akarok állni a belvárosban, eddig is fizettünk, ezután is így legyen – mondta Gerdenics János.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!