20 alatt a fertőzöttek száma

139

Az elmúlt napokban tapasztalt csökkenés mutatkozik meg a mai, október 6-ai járványügyi számadatokból is, jelentősnek mondható a zárlat alatt állók számának mérséklődése és a járványügyi megfigyelés alá vont személyek számának csökkenése, csupán az elkülönítő határozatok száma emelkedett, ami viszont a következő napokban eredményezheti az igazolt fertőzöttek számának növekedését.A számok nyelvén mindez az alábbiakat jelenti: 17-re csökkent a hatályban lévő zárlatok száma, miután a hatóság az elmúlt 24 órában 1 zárlatot rendelt el (az érintett személy elkülönítés alatt állt már), ugyanakkor 6 fő zárlatát feloldotta.

9 pápai elkülönítését rendelték el és járványügyi elkülönítésről szóló határozatot nem oldottak fel hétfő délután óta, így az elkülönítésből zárlat alá helyezett személlyel együtt összesen 8-cal, 25-ről 33-ra nőtt az elkülönítettek száma.Jelentős belső dinamizmus mutatkozik a járványügyi megfigyelés alatt állók számában, az elmúlt 24 órában 33 személy esetében adtak ki ilyen határozatot és 47 fő megfigyelése járt le, vagyis 14-gyel kevesebben vannak megfigyelés hatálya alatt.

Jelenleg összesen 119 karantén van hatályban a hétfői 130 helyett. A koronavírus-fertőzés augusztusi megjelenése óta városunkban összesen 1035 főt érintett a járvány, az elrendelt karanténhatározatokból eddig 916-ot oldottak fel.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!