Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KORONAVÍRUS

Csökkenő esetszámok

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.07.
fotó: Pintér Ádám

Napok óta csökken az igazolt Covid-19-es esetek száma Pápán, jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester, aki a járványhelyzet pápai adatainak ismertetése során elmondta, ma délelőtti adatok szerint 17 igazolt fertőzött volt városunkban.

Mint elhangzott, az elmúlt héten nyolc új fertőzöttet azonosítottak Pápán, ugyanakkor 19 esetben megszüntették a korábban elrendelt zárlatot, így összességében 11 fővel csökkent a zárlat alatt lévő pápaiak száma. A fertőzöttek átlagéletkora emelkedést mutat. Míg korábban 37 év volt ez az adat, ezen a héten már 42 év a pozitív mintát adók átlagéletkora. A legidősebb fertőzött egy 76 éves úr, a legfiatalabb pedig egy 9 éves fiú, tehát látható, hogy minden korosztály érintett a betegség által.

A városvezető arról is beszámolt, hogy  augusztus elején egy 90 éves urat az ajkai kórházba szállítottak az ESZI Teveli úti telephelyéről. Ő hosszú időn keresztül kórházi kezelésre szorult, mostanra azonban már gyógyultan, újra pápai otthonában van.

Dr. Áldozó Tamás elmondta,  Veszprém megyében az elmúlt héten 180 új fertőzöttet regisztráltak, így a megyében igazolt új pozitív esetek 4,4 százaléka pozitív, ami jelentősen kisebb, mint a város megyei lakosságaránya.

A zárlatok számával együtt a járványügyi megfigyelések száma is jelentősen csökkent. Egy hét alatt 97 új határozatot adtak ki és 133 személy megfigyelése lejárt.

A déli sajtótájékoztatót követően 17 órakor a Médiacentrum számára eljuttatott friss adatok szerint a mai nap délutánján nem adtak ki új karanténhatározatokat és 1 járványügyi elkülönítést feloldottak.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: