Fotósok konzultáltak

622
fotó: Pintér-Papp Eszter

Szakmai konzultációra hívott pápai fotósokat a Magyarország 365 fotópályázat zsűrije. Az országos konzultációsorozat pápai állomásának az Esterházy-kastély adott otthont.

Az, hogy a zsűri fontosnak érezte, hogy városunk fotográfusaival is találkozzon, nem véletlen, hiszen az elmúlt évi fotópályázatra több pápai alkotó is küldött fotókat, és Kaiser Ottó, a zsűri elnöke ezer szállal kötődik városunkhoz, hiszen itt született, ide járt gimnáziumba és itt kezdte a fotózást. Ma is nagy szeretettel emlegeti mestereiként többek közt Babos Jánost és Végh Józsefet.  A konzultáción a zsűri tagjai közül részt vett még Földházi Árpád fotóriporter is.

Az oldott hangulatú beszélgetésen a zsűritagok beszámoltak az elmúlt évi fotópályázat tapasztalatairól, beszélgettek a jelenlévőkkel az idei pályázattal kapcsolatos terveikről és bemutatták az elmúlt év 365 legjobb pályaművét, valamint az ezekből készült kiadványt is.

A rendezvényen felmerült egy pápai fotós klub létrehozásának gondolata, melyet örömmel fogadtak a megjelentek. Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője az ötlet mellé állt és felajánlotta, hogy a klub összejöveteleihez a helyszínt biztosítják.    

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!