Az utolsó szalmaszál

415
Fotó: Haraszti Gábor

Nem túlzás a címben szereplő kijelentés, a Perutz FC számára az NB III-as labdarúgó-bajnokság záró fordulójában az utolsó esély kínálkozik a bennmaradás kiharcolására. A pápaiak vasárnap 18 órai kezdéssel a Lipótot fogadják.

Hetek óta a biztos bennmaradás elérése a Perutz célja, a bakonyaljaiak többször is bebiztosíthatták volna jövő évi harmadosztályú tagságukat, ám fontos pontokat hullajtottak. Legutóbb a THSE-Szabadkikötő énekelte ki a sajtot a sárga-kékek szájából, akik négy perccel a lefújás előtt 2-0-ra vezettek, végül tíz emberrel és 2-2-es döntetlennel fejezték be a találkozót.

– 2-0 után is megvoltak a helyzeteink, hogy eldöntsük a mérkőzést, sajnos a két gól is kevés volt, ahhoz, hogy nyerjünk, érthetetlen volt az utolsó öt perc – nyilatkozta a Takács Gábor, a Perutz vezetőedzője. – Bízom benne, hogy nem marad meg a fejekben ez a balszerencsés döntetlen és hétvégén javítunk, ehhez azonban jobb helyzetkihasználás kell.

Eltiltás miatt a védelem két oszlopa, Dóczi Krisztián és Koronczai Benjamin sem játszhat a szezon legfontosabb meccsén, Gasztos Martin pedig sérült, ám Takács Gábor szerint megvan a taktika a pótlásukra.

– A legfontosabb, hogy fejben rendben legyünk, megmondom őszintén, a héten látszott a srácokon a csalódottság. Mondtam a fiúknak, hogy az nem segít, ha magunkba roskadunk, sportemberek vagyunk, előre kell nézni és egy utolsó nekirugaszkodással le kell győznünk a Lipótot, akiknek első számú góllövője, Szabó Lukas eligazolt a télen, emiatt hozzánk hasonlóan hadilábon állnak a góllövéssel. Úgy gondolom, nekünk csak magunkkal kell foglalkozni, képesnek tartom a csapatot, hogy legyőzze az ötödik helyezettet, ám ehhez a kapu előtt határozottnak kell lennünk.

A mérkőzés május 30-án, vasárnap 18 órakor kezdődik a Várkert úton, a belépés ingyenes.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!