Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Győzött és bennmaradt a Perutz

Haraszti Gábor | 2021.05.30.

Egy rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzésen győzött és megőrizte NB III-as tagságát a Perutz FC, mely Szilágyi Adrián duplájával 2-1 arányban győzte le a Lipótot és a 14. helyen fejezte be a pontvadászatot.

Győzelmi kényszerben, az utolsó szalmaszálba kapaszkodva lépett pályára a pápai együttes, melyben eltiltás miatt Dóczi Krisztián és Koronczai Benjamin sem léphetett pályára, Gasztos Martin pedig sérüléssel bajlódott. Csak a pápaiak számára volt tétje a meccsnek, hiszen miután az MLSZ átalakította a megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatát, a hírek szerint Lipóton pedig nincs a következő harmadosztályú szezon induláshoz szükséges mennyiségű utánpótláscsapat, így az egyesület visszaléphet az NB III-tól.

A kora délutáni, nyárias időjárás után a meccs kezdetén szakadó eső várta a csapatokat. Az első tíz percben szinte át sem jött a félpályán a Lipót, mezőnyfölényéből azonban nem tudott veszélyt kialakítani a Pápa. A 13. percben Kalász felívelése után Skriba lépett ki a védők között, lövését Dénes kapus lábbal védte. A 18. percben első lehetőségét gólra váltották a vendégek, Füredi beadását Varga fejelte két méterről a kapuba, 0-1. A félidő derekán egyenlíthetett volna a Perutz, Hanzl szögletét Nagy csúsztatta meg, a bólintást Dénes kitolta a léc alól. Fél óra játék után Baldauf került helyzetbe, 16 méterről ballal fölé lőtt.

A második félidő első egyenlítési lehetősége Hanzl előtt adódott, aki egy szabadrúgást a bal kapufa mellé tekert. A 63. percben Szilágyi életerős lövése a keresztléc fölött zúgott el, öt perccel később pedig sikerült az egyenlítés: Jurik becsúszva középre kanalazta a labdát, melyet Szilágyi lőtt a hálóba, 1-1. Négy perccel később Jurik a gólpassz után gólt is jegyezhetett volna, ám egy kényszerítőzés után közelről a lipóti kapusba lőtte a játékszert. Öt perccel a lefújás előtt fordított a Perutz, egy kényszerítő után ismét Jurik húzta meg az alapvonalnál, majd középre tálalt, ahol Szilágyi érkezett és a hálóba továbbított. A 2-1-es eredményt a lefújásig meg tudta őrizni a hazai csapat, amivel sikerült megőrizni harmadosztályú tagságát.

Az utolsó fordulóban a bennmaradásért harcoló BKV Előre az Érddel 1-1-es döntetlent játszott, míg a Gárdony-Agárd a THSE-Szabadkikötő vendégeként 3-1 arányban elbukott. A harmadosztályt a III. kerületi TVE nyerte, az osztálytól a Nagyatád, a Ménfőcsanak, a THSE-Szabadkikötő, BKV Előre és a Gárdony-Agárd búcsúzik.

Takács Gábor: Jól kezdtünk, sajnos megint egy elkerülhető gólt kaptunk. A csapat mentális erejét mutatja, hogy nem esett össze. A félidőben igyekeztük felrázni őket és végig győzelemre játszottunk és a  második félidei játékunk alapján megérdemelten nyertünk. Gratulálok a srácoknak!

Perutz FC – Lipót Pékség SE 2-1 (0-1) Gsz.: Szilágyi 2 ill. Varga

Perutz FC: Szigeti – Kalász, Nagy, Bence, Szalai – Hanzl – Iványi (’54 Mogyorósi), Baldauf (’54 Jurik), Kiss (’90 Molnár), Szilágyi – Skriba, vezetőedző: Takács Gábor.

Lipót Pékség SE: Dénes – Simita, Csete (’58 Kiszely), Tóth, Füredi (’78 Nagy), Varga (’71 Kószás), Bieder (’58 Molnár), Winkler, Zámbó, Farkas, Sváb, vezetőedző: Varga Péter.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: