Ön mit tervez a nyárra?

604

Holnaptól beköszönt a meteorológiai nyár, ám az időjárás korántsem nyarat idéző. Az időjósok azonban azzal biztatnak, hogy a hét második felétől tényleg beköszönt a nyárias idő. Sokan már tervezgetik a nyári programjaikat, nyaralásaikat. Ezúttal arról kérdeztük a belvárosban a járókelőket, mi a véleményük a hűvös májusi időjárásról és mit terveznek a nyárra.

– Nem szeretem a hőséget, nekem ez az idő teljesen megfelel, én ezzel meg is elégednék egész nyárra. Az sem zavar, ha esik az eső, hiszen az kell a természetnek. Nyáron sok időt szeretnék tölteni a kertemben és a szabad levegőn. Ha adódik lehetőségem, gombát szedek. Várom már az eperszezont, hiszen télre is teszek el belőle. Tervezem, hogy egy csoportos utazásra befizetek és elmegyek kirándulni valahová – mondta Görcs Mária.

Simon Mónika kérdésünkre elmondta, nagyon nem elégedett az idei májusi időjárással, hiszen hűvös van és sokat esik az eső.

– Szerettünk volna elmenni nyaralni, de sajnos vissza kellett mondanunk. Most készül otthon a teraszunk, reméljük nyáron sok időt tölthetünk majd ott a családdal, sütögethetünk, beszélgethetünk. A kertünkben is akad feladat bőven, van veteményesünk, reméljük, most már hamarosan ott is minden érik – tudtuk meg a fiatal hölgytől.

Németh Ferencné lányát és az ő családját szeretné meglátogatni Németországban a nyár folyamán.

– Nagyon elégedetlen vagyok az idei tavasszal, hiszen sokkal hidegebb volt, mint ilyenkor szokott, a mai napig minden este be kellett fűtenünk a kandallónkba. Családi házban lakunk és az hamar áthűlt. Az eső kellett a természetnek, ám a sok csapadék nem hiányzik. A veteményeskertemben elültettem mindent, amit szerettem volna, a retket már fogyasztjuk, az epret pedig még várjuk, jó lenne, ha napsütéses idő lenne és akkor gyorsabban érne – mondta a fiatal hölgy.

Reméljük, a meteorológusoknak ezúttal tényleg igazuk lesz és most már az évszaknak megfelelő időben lesz részünk. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!