Nyáravató tekeverseny

445
Fotó: Haraszti Gábor


A férfiaknál pápai, míg a hölgyeknél pétfürdői siker született a Pápai Sportcentrum nyáravató tekebajnokságán, ahol a három nap során összesen 28 együttes szállt harcba a győztesnek járó trófeákért.

 
A Makkai Miklós Tekecsarnokban május 28. és május 30. között rendezték az első hivatalos versenyt, ahol az amatőr sportolók indulhattak. Teljesen kezdők, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák, korábbi igazolt versenyzők neveztek a megmérettetésre, ahol a cél a sportág népszerűsítése és hosszú idő után a versenyzési lehetőség biztosítása volt.


– 28 csapat színeiben 96 férfi és 17 női versenyző mérettette meg magát, ahhoz képest, hogy amatőröknek hirdettük meg a versenyt, kimondottan jó eredmények születtek – tudtuk meg Molnár Jánostól, a verseny egyik szervezőjétől. – A férfiaknál a pápai Atlasz négyese nagyon jó eredménnyel, 1000 fölötti ütött fával megérdemelten végzett az első helyen, nagy örömünkre hölgyek is indultak, az ő kategóriájukban Pétfürdő vihette haza a serleget. Úgy gondolom, nagyon jól sikerült a bajnokság, a játékosoknak nagyon tetszett a pálya, bízom benne, hogy visszatérő vendégeink lesznek a jövőben.


A verseny végeredménye:


Hölgyek (csapat): 1. SEFT Pétfürdő (915 fa), 2. Magyargencs (878 fa), 3. Egyházaskesző (602 fa)


Hölgyek (egyéni): 1. Magda Lilla (Marxim) 275 fa, 2. Rieger Dorka (Úrkút) 269 fa, 3. Czimer Istvánné (Insolidum) 258 fa.

 
Férfiak (csapat): 1. Atlasz Pápa (1084 fa), 2. Marxim Székesfehérvár (1072 fa), 3. Ugod (1037 fa)


Férfiak (egyéni): 1. Rieger Zsolt (Úrkút) 302 fa, 2. Szücs Attila (Atlasz Pápa) 299 fa, 3. Czimer István (Marxim) 292 fa. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!