Záróvonalon előzött, halálos közlekedési balesetet okozott

723
Fotó: Pápai Rendőrkapitányság

 A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a két ember életét követelő halálos közlekedési baleset vizsgálatát.

Közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 27 éves Komárom-Esztergom megyei lakossal szemben. Ahogy arról korábban írtunk, a férfi 2020. február 17-én délelőtt Csót irányából Pápateszér felé közlekedett autójával és a hozzá kapcsolt utánfutóval. A sofőr egy bukkanónál a záróvonalat átlépve az előtte haladó gépkocsi előzésébe kezdett, majd összeütközött a szemből érkező autóval, amely ennek következtében kigyulladt és az abban utazó két személy életét vesztette. A szabálytalan előzést végző sofőr és utasa nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. Az eljárás során a rendőrök megállapították azt is, hogy a balesetet okozó sofőr a járműszerelvénnyel az útszakaszra érvényes megengedett legnagyobb 70 km/h sebességet túllépte, a személygépkocsi hátsó kerekeinek mérete jelentősen eltért egymástól, továbbá a bal oldali hátsó gumiabroncs mintázata sem felelt meg a műszaki előírásoknak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az illetékes ügyészségnek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!