Súlyos károk a viski templomban

522
Fotó: Karpataljalap.net

Az elmúlt hét viharai nemcsak az Anyaországban okoztak jelentős károkat. A Kárpátaljalap.net portál nemrégiben arról számolt be, hogy hétfőn este a Huszti járásban komoly vihar volt, mely jelentős károkat okozott.

A legjelentősebb kár partnervárosunk, Visk református templomát érte, melynek tetőszerkezete mintegy 240 négyzetméteren megsérült.  Az erős esőzés következtében beáztak a templom belső falai, a XVIII. századi kazettás mennyezet és a férfikar padjai.

Jenei Károly viski református lelkész a hírportálnak a következőket mondta: „Sajnos megtörtént a baj, amire senki nem számított. Az előzetes számítások szerint a tetőszerkezet, a héjazat helyrehozatali költsége egyelőre 15-16 ezer dollárnyi összeget tesz ki. Jelenleg a szakemberek még a belső rész kárfelmérésén dolgoznak. Jelentősen beázott a XVIII. századi festett kazettás mennyezet, a padlózat, valamint a férfikar padsorai. A belső kár egyelőre felbecsülhetetlen.”

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!