Erkeles diák nyerte az országos nyelvtanversenyt

1447
Fotó: Babos Petra

A Körösök Menti Levelezős Verseny országos megmérettetésre hívta az általános iskolák tanulóit matematikából 1-8. osztályig és magyar nyelvtanból 2-8. osztályig. A versenyt a Tüköry Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezte. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából három diák vett részt a nyelvtanversenyen, Merétey Bendegúz, Rabi Zsófia és Horváth Flóra 3. z osztályos tanulók.

Kindertné Surányi Lívia felkészítő tanár kérdésünkre elmondta, rendkívül büszkék tanítványaikra, kiemelten Horváth Flórára, aki országos első helyezett lett a nyelvtanversenyen.

– A verseny három fordulóból állt. A feladatok nem voltak egyszerűek, sok volt a beugratós kérdés. A megoldásokat – ezek között volt szófaji elemzés, mondattan – vissza kellett küldeni. A harmadik forduló végén részleges eredményhirdetést tartottak, melyen Merétey Bendegúz 4., Rabi Zsófia 8., míg Horváth Flóra 2. helyezett lett. Az első három diák bejutott a döntőbe, így Flórának újabb feladatlapot küldtek a szervezők. A döntőben már nemcsak a pontosság, hanem a gyorsaság is számított. Legnagyobb örömünkre Horváth Flóra lett az országos első helyezett a harmadik osztályosok kategóriájában – tudtuk meg Kindertné Surányi Líviától, aki hozzátette, nagyon büszkék, hogy tovább öregbíthették az iskola és egyben Pápa város hírnevét.

Horváth Flóra a Médiacentrumnak elmondta, nagyon szereti a magyar nyelvtant, hiszen sok játékos feladatot oldanak meg, amelyekből megtanulja a magyar nyelvet.

– Három feladat várt ránk, amelyből az első és a második egyszerű volt. Nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy második lettem a versenyen, majd a döntőben első. Örültem a helyezésemnek, s egyben nagyon hálás vagyok Lívi néninek a felkészítésért, az osztálytársaimnak pedig azért, hogy biztattak a versenyen idején – mondta Horváth Flóra.

A diáklány a trófea mellett nagyértékű vásárlási utalványban is részesült.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!